UFC

Biti li ne biti za Dominicka Reyesa: Gubitnički niz pokušat će prekinuti protiv odličnog Novozelanđanina

Dominick Reyes

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Američki borac poluteške kategorije trenutno je u nizu od četiri uzastopna poraza

Dominick Reyes početkom 2020. godine bio je nadomak osvajanja UFC-ovog pojasa u poluteškoj kategoriji. Nakon prve tri runde meča s Jonom Jonesom, mnogi su mislili da je Reyes uzeo sve tri runde. Dominick je u potpunosti neutralizirao Jonesa, ali posustao je u preostale dvije runde i meč je otišao na sudačku odluku.

Jones je na kraju podosta iznenađujuće došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca, ali očekivalo se da će 31-godišnji Reyes još dugi niz godina ostati pri vrhu poluteške kategorije. Međutim, Reyes je u naredna tri nastupa upisao tri poraza, a sva tri došla su teškim nokautima.

Jan Blachowicz, Jiri Prochazka i Ryan Spann nokautirali su Reyesa, a Dominick je trenutno 13. u poretku izazivača unutar poluteške kategorije. Izgubi li u svom sljedećem nastupu, Reyes bi mogao ispasti iz poretka izazivača.

Naime, Reyes je uparen s nerangiranim Carlosom Ulbergom. Iako je nerangiran, Carlos Ulberg jako je opasan borac i UFC definitivno nije poštedio Reyesa.

Novozelanđanin je debitirao u UFC-u prvom polovicom 2021. godine, a u debiju je nokautiran od strane Kennedyja Nzechukwua. Uzeo je Ulberg gotovo godinu dana pauze nakon toga, odlučio je kako ne želi biti samo prolaznik u UFC-u, nego želi iskoristiti ponuđeno. Nakon povratka, Ulberg je upisao pet pobjeda u pet nastupa, a četiri puta slavio je prekidom. Posljednji nastup odradio je u devetom mjesecu ove godine, a prvi puta u karijeri došao je do pobjede ‘‘submissionom‘‘. Ulberg je krajem trećem runde ugušio Da-un Junga.

Nakon pobjede nad Južnokorejcem, Ulberg je prozvao Reyesa, a želja mu je ispunjena. UFC je dodao Reyesa i Ulberga na UFC 297 koji će se održati 20. siječnja (1. mjesec) 2024. godine. Na istom eventu borit će se i Aleksandar Rakić, a protivnik će mu biti Jan Blachowicz.

Linker
01. svibanj 2024 20:11