Regija

Službeno je najavljen FNC 15 event! Žgela i Fabjan u glavnim su ulogama, potvrđena i jedna borba za pojas

FNC 15 - službeni poster

 Fnc
Najveća hrvatska MMA organizacija najavila je prvi ovogodišnji event

Već neko vrijeme poznato je da će Ljubljana ugostiti sljedeći FNC-ov event, a danas je došla i službena potvrda od strane same organizacije. FNC 15 event održat će se 30. ožujka (treći mjesec) u Areni Stožice, ali osim datuma i lokacije, FNC je otkrio i tri velika meča koja ćemo gledati u Ljubljani.

Miran Fabjan i Mario Žgela predvodit će FNC 15 event. Ta informacija također je otprije poznata, ali uvijek vrijedi pričekati službenu potvrdu.

Što reći o ovom meču? Miran Fabjan ‘‘zapalio je‘‘ publiku u Sarajevu svojim nastupom protiv Tomislava Spahovića i gotovo ‘‘preko noći‘‘ postao je ponajvećom FNC-ovom zvijezdom. Nekoć renomirani kickboksač, a danas MMA borac, na domaćem terenu borit će se protiv vinkovačkog nokautera, Marija Žgele.

Mario Žgela jedan je od najstrašnijih boraca na FNC-ovom rosteru. Hrvatskom poluteškašu nerijetko je dovoljan samo jedan udarac kojim brutalno ‘‘gasi‘‘ protivnike, a nokauti koje je upisao na FNC-ovim eventima jedni su od najbrutalnijih otkako FNC održava evente pod svojim okriljem. Žgela i Fabjan sigurno će ponuditi pravi vatromet i borba je više nego dostojna ‘‘main eventa‘‘. Mario će prvi put u karijeri predvoditi FNC-ov event, dok će Fabjan dvaput zaredom predvoditi FNC-ovu priredbu.

Ostala dva potvrđena meča također će se svidjeti publici. Bojan Kosednar, ljubimac slovenske publike morao je biti uključen na ovaj event. Kosednara čeka revanš s Aleksandrom Jankovićem, srpskim borcem koji je ‘‘Želvu‘‘ porazio na FNC 12 eventu u Puli. Porazu je tada uvelike kumovala i ozljeda koju je ‘‘Želva‘‘ pretrpio početkom druge runde. Slovenski veteran slomio je nožni palac i nije mogao nastaviti s borbom. Prava šteta što je meč završio na taj način, jer prva runda bila je zbilja fantastična i oba borca imali su dobre trenutke tijekom prve runde. Janković je upisao i nokdaun nakon što je Kosednara pogodio lijevim krošeom. S obzirom na nesretan završetak prvog meča, FNC će nam pružiti revanš u Ljubljani.

Neće u Ljubljani izostati niti borbe za pojas. Naime, Jordan Barton prvi puta će braniti FNC-ovu titulu prvaka u perolakoj kategoriji. 30-godišnji engleski borac oduševio je nastupom u zagrebačkoj Areni gdje je nokautirao Daniela Bažanta već u prvoj rundi. Nismo Bažanta gledali u FNC-ovom kavezu nakon toga, ali gledat ćemo ga krajem trećeg mjeseca.

Bartonu će se suprotstaviti još jedno sjajno FNC-ovo strano pojačanje. Radi se o Itayju Tratneru, Izraelcu koji je prošle godine došao u FNC kao nepoznanica, ali sjajno se predstavio porazivši Ivana Sičaju, a zatim i Daniela Bažanta. Tratner je tim pobjedama zaslužio napad na titulu, ali trebat će još jedno vrhunsko izdanje ako planira poraziti i Bartona.

FNC će u periodu koji je pred nama popuniti i ostatak ‘‘fight carda‘‘, ali ova tri meča već nam garantiraju spektakl.

Linker
05. ožujak 2024 13:03