Regija

Soldić poručio da nikad ne bira protivnike, Ramazanov uzvratio: ‘Ovo je moj teren i moja organizacija‘

Roberto Soldić

 Screenshot (youtube, One)
Hrvatskog MMA borca čeka vrlo samouvjereni i neporaženi Dagestanac

Jako dobar ‘‘fight card‘‘ složili su ‘‘matchmakeri‘‘ ONE Championshipa za event na kojem će Roberto Soldić odraditi svoj debi pod njihovim okriljem.

Reinier de Ridder i Anatoliy Malykhin predvode ONE on Prime Video 5 event borbom za titulu u kategoriji do 102 kilograma, a Kade Ruotolo i Matheus Gabriel obračunat će se za pojas u ‘‘grapplingu‘‘ (-77 kg). Naravno da je bilo i određenih otkazivanja pa je tako Janet Todd zbog zaraženosti koronavirusom bila primorana otkazati borbu protiv Allycie Hellen Rodrigues, a ulog je trebala biti Muay Thai titula u kategoriji do 52 kg.

Superbon i Chingiz Allazov još su ranije odgodili svoj meč, ali zato je tu obračun Roberta Soldića i Murada Ramazanova, borba dostojna biti glavnom borbom večeri. Ipak, među brojnim mečevima za titulu, Soldić i Ramazanov nisu mogli predvoditi event, ali nema sumnje da će njihov obračun u kategoriji do 84 kilograma privući ogromnu pažnju.

Ramazanov je inače neporaženi dagestanski borac, a dosad je odradio 11 profesionalnih nastupa. Svaki put je Ramazanov došao do pobjede, a pod okriljem ONE-a triput je slavio. Radi se o 27-godišnjaku koji trenira zajedno s Islamom Makhachevim i Khabibom Nurmagomedovim, a predsjednik ONE-a više puta je istaknuo kako možete pitati bilo kog iz Dagestana o Ramazanovu i oni će vam reći da se radi o MMA borcu s najboljim hrvačkim vještinama, barem kad su dagestanski MMA borci u pitanju.

Svima je poznato koliko je elitnih hrvača došlo iz Dagestana, a ukoliko svi Ramazanova vide kao MMA borca s najboljim hrvačkim vještinama, onda vam je jasno koliko težak posao čeka Soldića.

Na ONE-ovoj konferenciji za medije uoči ovog sjajnog eventa koji se održava u noći s petka na subotu, Soldić je dobio priliku osvrnuti se na činjenicu da je dobio tako zahtjevnog protivnika odmah u debiju.

‘‘Ja nikad u karijeri nisam birao protivnike. Murad se našao na mom putu i moram pobijediti ovog tipa. Spreman sam za sve. Dobar sam u parteru, u hrvanju, stojci itd. Vjerujem u sebe i uskoro će moje zlato (pojas) biti na mom ramenu.‘‘, rekao je ‘‘Robocop‘‘ koji djeluje vrlo smireno i samouvjereno, a na upit što fanovi ONE-a mogu očekivati od njega, Soldić je dodao:

‘‘Ja uvijek donosim buku u kavez. Ljudima dajem ono što žele vidjeti, a to su nokauti naravno. Uvijek pokušavam vršiti pritisak i pružiti dobar nastup. U subotu ujutro ću dati najbolje od sebe i spreman sam.‘‘

Nije tajna da je Soldić između ostalog odabrao ONE i zbog činjenice da mu se tamo nudi prilika nastupati u kickboksu, Muay Thaiju, a možda čak i u boksu. Time dobiva priliku ispisati povijest kao jedan od najraznovrsnijih prvaka u borilačkim sportovima, a Chatri Sityodtong (predsjednik ONE-a) istaknuo je kako planiraju pojačati boksačku konkurenciju pod okriljem ONE-a, baš zbog toga da se borcima otvori prilika da se okušaju u više različitih sportova.

‘‘Netko poput Roberta potpisao je za ONE jer je htio stvoriti ostavštinu svjetskog prvaka u različitim sportovimma. To je rijetkost, a najbliže tome je recimo Mirko ‘Cro Cop‘ u doba Pridea i K-1 ili Alistair Overeem. Ali i oni su bili prvaci u samo dva sporta. Sada se borci ovdje uistinu mogu iskazati kako Bruce Lee kaže, kao pravi mješoviti borci. Mislim da Roberto želi stvarati povijest.‘‘, rekao je Chatri.

Kad je Murad Ramazanov u pitanju, samozatajni Dagestanac nije dobio pretjerano pažnje na ovoj konferenciji za medije. Reinier de Ridder i Anatoly Malykhin prednjačili su po tom pitanju, a Ramazanov je bio kratak na upit o svom nadolazećem meču protiv Soldića.

‘‘Azija je moj teritorij, ONE je moja organizacija i dobit će adekvatnu dobrodošlicu od mene.‘‘, poručio je Murad.

ONE on Prime Video 5 event započinje u subotu od 2:00h ujutro, a Soldića u kavezu možemo očekivati oko 4:00h ujutro. Naravno, puno toga ovisi i o trajanju mečeva koji su na rasporedu prije njegovog.

Kompletnu konferenciju za medije možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
23. travanj 2024 00:15