Regija

Soldić prokomentirao novog prvaka svoje težinske kategorije u ONE-u: ‘Neće mu biti lako protiv mene‘

Roberto Soldić

 Screenshot (youtube, One Championship)
Ponajbolji hrvatski MMA borac ne podcjenjuje prvaka, ali sebe smatra ‘‘drukčijom životinjom‘‘

Nešto više od dva dana dijele nas od debija Roberta Soldića pod okriljem ONE Championshipa. Da, mnogi su ostali razočarani jer Soldić nije potpisao za UFC, ali nemojte podcijeniti ONE Championship. Azijska organizacija raste nevjerojatnom brzinom, njihovi eventi su fantastični i radi se o vjerojatno jedinoj organizaciji koja trenutno ima potencijal ugroziti UFC.

Soldić će debitirati u kategoriji do 84 kilograma, a promocija mu je odmah ugovorila meč protiv jednog od najboljih boaca u kategoriji. Murad Ramazanov (11-0), neporaženi dagestanski borac s tri pobjede u ONE-u iza sebe dočekat će Roberta u ONE-u.

Roberto je na svom Instagram profilu podijelio fotografiju sa službenog fotografiranja, a njegova fizička sprema djeluje besprijekorno kao i uvijek.

Neki smatraju da je Soldić već prerastao konkurenciju u ONE-u i da bi mu vrlo brzo moglo ‘‘dosaditi‘‘, odnosno da neće imati konkurentne protivnike. U intervjuu koji je odradio sa ‘‘MMA Superfanom‘‘, Soldić je istaknuo kako ne vjeruje da će se to dogoditi.

‘‘Moj cilj je samo nastaviti prema naprijed i vidjeti što budućnost nosi. Mislim da mi neće postati dosadno u ONE-u, jer postoji više sportova u kojima mogu nastupati. Puno je mogućnosti ovdje.‘‘, rekao je Roberto.

Pobijedi li Soldić Ramazanova, vjerojatno će izboriti napad na titulu u kategoriji do 84 kilograma. Christian Lee novopečeni je prvak te kategorije, a Soldić je o Leeju dao kraći komentar, ali prvenstveno je iskazao vjeru u sebe samog.

‘‘Gledao sam ga u Singapuru i mislim da sam ja ipak nešto drugo. Pokušat ću pokazati u Manilli zašto me zovu ‘Robocop‘, a to je zato što vršim drukčiji pritisak, imam snažniji klinč, a noge i ruke su mi na nekoj drugoj razini. Neće Leeju biti lako protiv mene, ali neće ni meni biti lako. Nikad ne podcjenjujem niti jednog borca, ali u Manilli ću već pokušati pokazati što mogu.‘‘, dodao je Soldić.

Meč našeg ponajboljeg MMA borca na rasporedu je u noći s petka na subotu, točnije u ranim subotnjim satima. Soldić bi se u kavezu trebao naći oko 4:00h ujutro, a prijenos će biti na Arena Fightu.

Linker
04. svibanj 2024 02:31