Regija

Sprema se sjajan grappling turnir u Zagrebu: FNC, ATT i Grindhouse BJJ dogovorili suradnju

Grappling (Otvoreno prvenstvo Hrvatske, Osijek)
 Fight Site
Organizatori najavljuju kako će se raditi o najjačem turniru takvog tipa na ovim prostorima

Zanimljive vijesti dolaze iz FNC-a. Izuzev jučerašnje objave kojom su otkrili lokaciju održavanja ovosezonskog finala Armagedon turnira, domaća promocija podijelila je još jednu zanimljivu vijest. Naime, FNC će u suradnji sa zagrebačkim American Top Teamom i Grindhouse BJJ dvoranom organizirati izuzetno zanimljiv turnir.

Radi se o Submission Only grappling turniru, a organizatori najavljuju kako se radi o najjačem turniru takvog tipa na ovim prostorima. Sjajna stvar je kako će prijenos turnira biti omogućen putem Youtubea, a Grindhouse je na svojoj Facebook stranici napisao kako u suradnji s FNC-om i ATT-jem planiraju razviti najprestižniji grappling turnir u regiji.

Datum održavanja je 20. studenog u dvorani American Top Teama. Turnir će se održati u tri kategorije (-74 kg, -83 kg i -92 kg). Šesnaest boraca maksimalno može nastupiti u svakoj od kategorija. Izuzev turnirskih borbi, organizatori pripremaju još tri takozvana ''Superfighta'' te prvi ikada Combat Jiu-Jitsu meč na ovim prostorima.

Inače, Combat Jiu-Jitsu poseban je format koji postaje sve popularniji u svijetu grapplinga. Radi se o miksu MMA-a i jiu-jitsua, a legendarni Eddie Bravo začetnik je ideje. Bravo je smatrao kako današnji jiu-jitsu sve više odmiče od pravog smisla borilačkog sporta te da natjecatelji sve češće bivaju pasivni i služe se tehnikama odugovlačenja. Eddie i pobornici novog formata smatraju kako takve tehnike nisu korisne u pravoj borbi, a smisao borilačke vještine prije svega je samoobrana. Međutim, unatoč određenim sličnostima s MMA-om, Combat Jiu Jitsu dopušta udarce samo otvorenim dlanom i to u trenutku kada se borba odvija u parteru.

Linker
19. travanj 2024 11:19