Ostalo

‘Kauboj‘ Cerrone vraća se borbama: čeka ga najopakiji BJJ majstor na svijetu!

Donald Cerrone

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Legendarni MMA borac nastupit će odraditi krajem ove kalendarske godine

Nešto više od šest mjeseci prošlo je otkako smo posljednji put gledali Donalda Cerronea unutar borilišta. ''Kauboj'' je u svibnju poražen nokautom u prvoj rundi od strane Alexa Morona, a to je ujedno peti poraz u posljednjih šest MMA nastupa za Cerronea. Donald će idući nastup odraditi naredni mjesec, točnije 19. prosinca.

''Kauboj'' međutim neće odraditi MMA meč, nego će sudjelovati u borbi prema Combat jiu-jitsu pravilima. Njegov protivnik bit će Craig Jones, po mnogima najbolji BJJ majstor svijeta, uz Gordona Ryana naravno. 31-godišnji Australac prema stranici BJJ Heroes ima 51 pobjedu i 16 poraza. Čak 41 put slavio je prekidom i to ga čini jednim od najopasnijih majstora submissiona na svijetu. Donald Cerrone informacije o meču podijelio je putem svog Youtube kanala.

''Cancun, 19. prosinca protiv Craiga Jonesa. Ovo nije nešto poput običnog uskakanja i malog grappling turnira. Bit će ovo vrhunska stvar i trebalo bi biti zabavno.'', rekao je Cerrone otkrivši da će se meč održati u Meksiku.

Inače, Combat jiu-jitsu poseban je format natjecanja, a sve je popularniji u grappling zajednici. Legendarni Eddie Bravo začetnik je cjelokupne ideje, a radi se o svojevrsnom miksu MMA-a i BJJ-a. Dopušteni su udarci, ali otvorenim dlanovima i samo dok su borci u parteru. Na taj način pokušava se spriječiti pasivnost protivnika i odugovlačenje u određenim pozicijama. Donald Cerrone otkrio je kako ga je upravo začetnik tog formata nazvao po pitanju meča protiv Jonesa.

''Eddie Bravo me nazvao. Želi da prihvatim 'superfight' protiv realno najopakijeg BJJ majstora u ovom trenutku. Ali radi se o combat jiu-jitsu meču, dakle dopušteni su udarci otvorenim dlanovima. Nadam se da mogu neutralizirati heel hookove udarcima u njegovo lice.'', izjavio je ''Kauboj''.

Gore ste imali priliku pročitati kako je Jones čak 41 put završavao svoje suparnike raznim submissionima. Heel hookovi njegova su specijalka, a na taj način protivnike je prisiljavao na predaju čak 19 puta. Gušenje (RNC-om) također je jedno od njegovih jačih oružja, a to je osjetilo 11 protivnika koje je tako završio. Satoshi Ishii jedan je od onih koje je Craig Jones pobijedio RNC-om, a meč su odradili krajem prošle godine.

''Teško je pronaći nekog tko može imitirati njegov stil. On je jedan od najboljih, ako ne i najbolji, posebno kad su leg lockovi u pitanju. Opasan je i s leđa, pogotovo s gušenjima (RNC-om). On je dobar, stvarno dobar. Ali i on sada sjedi i priča prijateljima kako je 'Kauboj' također dobar.'', objasnio je Cerrone.

Inače, Donald Cerrone također se može pohvaliti svojim vještinama u parteru. 17 od ukupno 36 MMA pobjeda ostvario je submissionom, a posjeduje i crni BJJ pojas. Ipak, teško je očekivati da savlada Craiga Jonesa, koji je ipak puno veći majstor ove vještine, a ''Kauboju'' neće ići u prilog niti razlika u veličini i kilaži. Borba je ugovorena u srednjoj kategoriji, no Australac često nastupa u poluteškoj, a ponekad i u teškoj kategoriji.

Linker
12. travanj 2024 06:51