Regija

Srbija ponovno ima borca u PFL-u: Nemanja Uverić potpisao je ugovor karijere

Nemanja Uverić

 Screenshot (youtu
34-godišnji srpski borac podijelio je veliku vijest na svojim društvenim mrežama

Dobre vijesti dolaze iz susjedne Srbije. Naime, ova država dobila je borca u PFL-u, a od sljedeće sezone, Nemanja Uverić (11-5-0) trebao bi biti jedan od boraca koji će se natjecati za nagradu od milijun dolara.

Radi se o borcu koji je u posljednje vrijeme nastupao pod okriljem SBC-a i trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda. Posljednji nastup odradio je u desetom mjesecu protekle godine, a nokautom u prvoj rundi pobijedio je pokojnog Maiquela Falcaa.

Četiri od posljednjih pet pobjeda Uverić je upisao prekidima u prvoj rundi. Pobjeđivao je i poznate regionalne borce kao što su Anđelko Kitić i Stanislav Krofak, a posljednji pozdrav upisao je u devetom mjesecu 2019. godine. Jhonny Carlos tada ga je nokautirao u prvoj rundi.

Uverić je pod okriljem SBC-a nastupao u srednjoj i u poluteškoj kategoriji, a u nekim fazama svoje karijere borio se i u velteru. Bit će zanimljivo vidjeti u kojoj će kategoriji napisati unutar PFL-ova turnira, ali radi se o svakako velikom koraku za njegovu karijeru.

‘‘Svi znamo da je san svakog borca/sportaša da se okuša i bori u najboljim organizacijama na svijetu. Meni se moj san upravo događa. Potpisao sam ugovor s jednom od najboljih svjetskih organizacija, PFL-om. Svi koji su u ovom sportu znaju što je ovo. Moram se zahvaliti SBC-u i Bojanu Mihajloviću koji me već po tko zna koji put diže iz mrtvih i vjeruje u mene onda kad niti ja sam ne vjerujem. Dug i težak put je predamnom, ali došlo je vrijeme da vidimo od čega smo. Hvala svima na podršci.‘‘, napisao je Uverić na svom Instagram profilu, a čestitali su mu borci poput Duška Todorovića i Uroša Jurišića.

Uverića uistinu čekaju puno teži izazovi nego u dosadašnjoj karijeri, ali kao što je 34-godišnji srpski borac napisao, vrijeme je da vidimo od čega je satkan. Bojan Veličković jedno vrijeme nastupao je pod okriljem PFL-a, ali sada je u češko-slovačkom Oktagonu. Nakon njegova odlaska iz PFL-a, Srbija u Nemanji Uveriću ponovno dobiva svog predstavnika u PFL-u

Linker
06. travanj 2024 01:24