Regija

Nemanja Uverić debitirat će za PFL u meču protiv mladog i neporaženog engleskog borca

Nemanja Uverić

 Screenshot (youtube, Pfl)
34-godišnji srpski borac nedavno je potpisao ugovor s ovom poznatom MMA promocijom

Ranije ovog mjeseca imali ste prilike čitati kako je Srbija ponovno dobila borca na PFL-ovom rosteru, a nakon Bojana Veličkovića, Srbiju će pod okriljem PFL-a predstavljati Nemanja Uverić (11-5-0).

Radi se o 34-godišnjem srpskom borcu koji je većinu dosadašnje karijere proveo u SBC-u, a trenutno uživa niz od pet uzastopnih pobjeda. U desetom mjesecu protekle godine odradio jej trenutno posljednji nastup, a nokautom u prvoj rundi zaustavio je pokojnog Maiquela Falcaa.

Nemanja je nastupao u SBC-u u srednjoj i u poluteškoj kategoriji, a ranije u karijeri neke nastupe odradio je i u velteru. Bit će zanimljivo vidjeti unutar koje će kategorije Uverić nastupati sljedeće sezone, ali čini se kako će to biti poluteška kategorije.

PFL je turnir u srednjoj kategoriji održao samo 2018. godine i trenutno ju uopće nemaju. Stoga je nekako i očekivano da će Uverić nastupati u poluteškoj kategoriji, a debi će odraditi 20. kolovoza u Londonu. Bit će to event na kojem ćemo gledati polufinala ženske lake kategorije te muške perolake kategorije, a Uverić će se boriti van turnira, protiv domaćeg predstavnika Simeona Powella (6-0-0).

Neporaženi engleski poluteškaš izborio je ugovor s PFL-om preko razvojnog PFL Challenger Seriesa, a debi je odradio u četvrtom mjesecu ove godine. Nokautom u trećoj rundi pobijedio je Clintona Williamsa. Dosad se Powell nije borio s naročito iskusnim i kvalitetnim protivnicima, a Uverić će biti njegov najteži protivnik do sada.

23-godišnji Powell imat će stoga jako dobru provjeru svojih mogućnosti, a slično vrijedi i za ipak iskusnijeg Uverića. Inače, taj event predvodit će borba Kayle Harrison i Martine Jindrove.

Linker
23. travanj 2024 09:16