K1 i Boks

Luis Ortiz najavio meč protiv Ruiza: ‘Niti jedan Meksikanac nije mekan, svi su čvrsti‘

Luis Ortiz

 Screenshot (youtube, Pbc On Fox)
Kubanski teškaš svjestan je da ga čeka težak zadatak

Nakon što proteklog vikenda nije bilo naročito velikih boksačkih uzbuđenja, ovaj vikend donosi fantastičan obračun teškaša. Luis Ortiz (33-2-0, 2 NC) i Andy Ruiz Jr. (34-2-0) ukrstit će rukavice u Los Angelesu, a radi se o dvojici teškaša iz samog vrha kategorije.

43-godišnji Kubanac Ortiz nada se kako još uvijek stigne osvojiti titulu svjetskog prvaka, dok je Ruiz taj san već ostvario. Ortiz je dvaput u karijeri imao priliku, ali Deontay Wilder nokautirao ga je u dva navrata. Ortiz je sada u nizu od dvije uzastopne pobjede, a posljednju je upisao za Novu godinu, nokautiravši Charlesa Martina u šestoj rundi.

Sada ga čeka Ruiz koji će biti sjajan pokazatelj Ortizovih trenutnih mogućnosti i otkrit će nam pripada li ‘‘King Kong‘‘ i dalje samoj kremi teške kategorije. Ortiz je na konferenciji za medije najavio svoj sljedeći nastup.

‘‘Kuba protiv Meksika - dvije sjajne države. Obojica smo ratnici. Niti jedan Meksikanac nije mekan. Svi su čvrsti, opaki borci koji zaslužuju poštovanje. Kubanci su isti. Andy je jako opasan i nema dileme oko toga. Dokazao je to pregršt puta. Ne postoji teškaš koji je spreman ući u ring, a da pritom nije opasan. Oprezan sam svaki put kad stupim u ring.‘‘, rekao je Ortiz, a Ruizu i svima koji će gledati meč je poručio.

‘‘Moje ruke pričat će u ringu. Ja se ne krećem sporo i ruke su mi jednako brze kao i njegove.‘‘

Iza ovog sjajnog Kubanca čak je 28 pobjeda nokautom, ali dojam je da se od njega očekivalo ipak nešto više. Titulu privremenog WBA svjetskog prvaka osvojio je 2015. godine i jednom ju je obranio, ali privremena titula ostala je njegov najveći uspjeh u karijeri. Onda kad je trebalo poraziti aktualnog prvaka, oba put je zakazao i sada je na zalasku karijere. Pobjeda protiv Ruiza vjerojatno bi mu bila najveća u profesionalnoj karijeri, ali čeka ga jako težak zadatak protiv 32-godišnjeg Meksikanca.

Linker
25. travanj 2024 08:43