Regija

Stipe Brčić nije uspio doći do Cage Warriors titule: Sam Creasey završio ga je u prvoj rundi

Creasey vs. Brčić

 Twitter (cage Warriors)
Ponajbolji hrvatski borac nižih kategorija nije uspio doći do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri

Velika prilika pružila se hrvatskom borcu Stipi Brčiću. Cage Warriors promocija pružila mu je priliku za debi, a odmah su ga gurnuli u borbu za pojas. Stipe je naš ponajbolji borac u nižim kategorijama, a u meč za CW titulu došao je s 10 pobjeda i dva poraza u karijeri.

Nažalost, 29-godišnji Brčić nije uspio doći do titule u tako velikoj MMA organizaciji. Branitelj naslova Sam Creasey (16-4-0) uzdrmao je Brčića nakon 60-ak sekundi borbe, a ekspresno je zaključao ‘‘giljotinu‘‘ nakon koje je hrvatski borac ubrzo tapkao.

Prava šteta što je Brčić tako rano ostao zatečen dobrim udarcem od strane prvaka, ali Brčić će sigurno izaći još motiviraniji iz ovog nastupa. Velika je čast nastupiti u ‘‘main eventu‘‘ Cage Warriorsove priredbe, jer radi se o organizaciji za koju su nekoć nastupali Conor McGregor, Paddy Pimblett, Michael Bisping, Dan Hardy itd.

Nadao se Brčić svojoj kolekciji titula dodati i ovu, ali nije to bila njegova večer u Walesu. Inače, Stipe je u ovaj meč ušao s dvije pobjede u nizu, a u svojoj riznici ima EMC-ove titule u muha i bantam kategoriji. Nadamo se da će mu Cage Warriors pružiti barem još jednu priliku jer on sigurno može puno bolje od ovoga.

Što se Creaseyja tiče, on je krajem prošle godine izgubio od Lukea Shanksa, ali Shanks je pao na vaganju i zato je Creasey zadržao titulu. Protiv istog tog borca, Creasey je prvotno i osvojio pojas, a sada ga je uspješno obranio protiv našeg Brčića. Stipe je nažalost upisao treći poraz u svom 13. profesionalnom nastupu, a sva tri poraza pretrpio je prekidom (nokautom).

Linker
24. travanj 2024 03:40