Regija

Stipe Brčić večeras je u borbi za Cage Warriors titulu: Evo gdje i kada možete pogledati njegovu borbu

Sam Creasey i Stipe Brčić

 Instagram (stipe Brčić)
29-godišnji hrvatski borac muha kategorije borit će se za pojas ponajveće europske MMA organizacije

Osim našeg Ante Delija, još jednog hrvatskog MMA borca večeras čeka jako važna borba. Stipe Brčić (10-2-0), ponajbolji hrvatski borac kad su niže kategorije u pitanju, večeras će se boriti za titulu prvaka muha kategorije u Cage Warriors promociji.

Radi se o ponajboljoj europskoj MMA organizaciji kroz koja su prošla nebrojena vrhunska MMA imena. Michael Bisping, Conor McGregor, Paddy Pimblett, Jack Hermansson, samo neka su od imena koja su ostavila trag u britanskoj MMA organizaciji. Brčić će večeras debitirati za Cage Warriors promociju, a odmah će se boriti za pojas.

Protivnik našem borcu bit će 34-godišnji engleski borac Sam Creasey (15-4-0). Creasey je titulu prvaka osvojio u desetom mjesecu protekle godine, pobjedivši Lukea Shanksa ‘‘giljotinom‘‘ u trećoj rundi. Dva mjeseca kasnije uslijedio je revanš, a slavio je Shanks nokautom u prvoj rundi. Ako se pitate zašto je titula i dalje kod Creasey, razlog leži u tome da je Shanks pao na vaganju uoči borbe i automatski je izgubio priliku doći do pojasa, neovisno o ishodu.

Brčić u ovaj meč ulazi kao EMC-ov prvak muha kategorije, a trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede, upravo pod njihovim okriljem. Pet pobjeda u posljednjih šest nastupa, rezime je Stipe Brčića. Poraz je upisao krajem 2020. godine na Megdanovom eventu, a meč protiv Mihaila Sirbua prekinut je nakon prve runde zbog Brčićeve ozljede oka.

Kao i Delija, Stipe također nastupa u Walesu, ali ne u Cardiffu, nego u EBBW Valeu. Preliminarni dio priredbe započinje od 18:30, a ‘‘main card‘‘ starta u 20:00h. Brčić i Creasey predvode event, dakle njihov meč je posljednji po redu. Dakle, Stipu možemo očekivati u kavezu oko 22:00h.

Priredba se može pogledati putem UFC-ova servisa Fight Pass.

Linker
18. travanj 2024 19:11