Regija

Stipe Miočić: ‘S 11 godina sam dobio strašne batine, a nakon prvog sparinga nisam tri tjedna hodao‘

Stipe Miočić
 screenshot/YouTube
Dug je bio put Stipe Miočića do najopakijeg čovjeka na svijetu

Sjajno gostovanje kod podcastera i bivšeg profesionalnog sportaša Pata McAfeeja odradio je Stipe Miočić. U jednom vrlo opuštenom razgovoru, UFC-ov prvak teške kategorije progovorio je o mnogim temama vezanih uz svoju karijeru, ali i privatni život te sve što mu u njemu predstavlja određenu važnost.

Odmah na početku ga je McAfee zatekao s vrlo dobrim pitanjem. Spomenuo je naziv najvećeg teškaša svih vremena, koji sve više ljudi uz njega koristi, ali i najopakijeg čovjeka na svijetu. Tako je Stipu pitao kakav je osjećaj znati da možete ući u bilo koju zgradu i prebiti bilo kojeg čovjeka u njoj.

"Ja sam više ljubavnik nego borac. Moji rezultati samo govore kako na trening radim nešto dobro. I tu nisam samo ja, tu su moji treneri, timski kolege, obitelj i prijatelji. Ja iza sebe imam sjajnu ekipu koja jako puno ulaže u mene", u svom već poslovično skromnom stilu odgovorio je Stipe.

Uslijedilo je pitanje o tome kako je uopće ušao u borilački sport. McAfee je pretpostavio kako je Stipe u djetinjstvu bio opaki momak iz susjedstva, no Miočić mu je rekao kako je situacija zapravo bila u potpunosti suprotna. Opisao je ukratko svoj put do profesionalnog bavljenja borilačkim sportom.

"Kao dijete sam se potukao samo jednom. Imao sam 11 godina i tip me je totalno prebio. Plakao sam i pitao ga zašto me je udario. Uvijek sam se trudio izbjegavati bilo kakve sukobe. Onda sam na fakultetu hrvao, a dok sam polagao za medicinskog tehničara u vatrogasnoj postrojbi, došao mi je tip iz dvorane i rekao da im treba netko s kim bi njihov borac zajedno trenirao. Momak se pripremao za borbu protiv bivšeg UFC i Pride borca, Dana Bobisha. Otišao sam u svoju današnju dvoranu i tamo ostao. To me svakako spasilo nekih problema, previše izlazaka i trošenja novca koji nemam. Sretan sam što sam pronašao ovaj sport. Ne samo zbog toga što mi je donio zaradu i priliku da se brinem za obitelj nego zbog toga što me odveo na pravi put", vrlo je zanimljiv slijed događanja u Stipinom životu.

Sjetio se voditelj i onoga što je odigralo vrlo važnu ulogu u prvoj borbi Stipe protiv Francisa Ngannoua, njegove brade, odnosno sposobnosti primanja udaraca. Upitao ga je kako ju je zapravo otkrio i kako je izgledala prva situacija u kojoj je primio neki jači udarac te spoznaja da je sposoban nakon toga nastaviti borbu bez većih posljedica.

"Imati dobru bradu je svakako važna stvar. Nikad neću zaboraviti svoju prvu situaciju. Radio sam većinom hrvanje i udarce na fokusere. Upitan sam želim li sparirati i odbio sam. Trener me je htio testirati i pokušao me nagovoriti. Uopće nisam imao niti štitnik za zube. Dečko što se bori u lakoj kategoriji mi je dao svoj stari štitnik. Osjećao sam se kao da imam samo komad gume na prednjim zubima. Ruke su mi bile dolje, kao što su inače i počeli smo udarati jedan drugog. Primio sam udarac lijevom rukom i dobro sam reagirao, odmah sam rekao sam sebi da ovo nije bilo ništa strašno. Počeo sam boksati i vraćati, ali koštalo me što ne znam udarati nogama. Počeo sam primati udarce, prebio me tako da su mi noge tri tjedna bile crne i nisam mogao normalno hodati. No, tim putem sam testiran i uživao sam svaku sekundu. Zaljubio sam se u sport još više", još je jedna zanimljiva priča.

Naravno, pokušao je i direktno od Stipe saznati kad ćemo ga idući put gledati, no ipak bez uspjeha.

"Svakako se borim ove godine, ali neću ti reći protiv koga haha. Oko borbe sam uzbuđen, kao što sam uzbuđen oko svake borbe. Ja uvijek uživam u dvorani i kad iziđem iz nje se osjećam puno bolje nego kad sam ušao", otkrio je Stipe, rekavši kako se možda bori u ožujku, ali jednako tako možda u lipnju ili srpnju. McAfee je onda sam pretpostavio kako će to biti u travnju, a ta se opcija zapravo za sada čini najrealnijom.

Linker
09. travanj 2024 06:46