UFC

Ngannou ukazao na glavnog ‘krivca‘ za svoju situaciju: ‘Stipe nije taj koji odlučuje o puno toga...‘

Francis Ngannou
 FRANCK FIFE
‘Ponekad imam osjećaj da ću, nastavi li se ovako, zaboraviti kako se bori...‘

Prošlo je osam mjeseci otkako smo Francisa Ngannoua posljednji put gledali u akciji. S pobjedom nad Jairzinhom Rozenstruikom kamerunski je 'Predator' zacementirao svoju izazivačku poziciju, ali nekakve službene potvrde njegovog revanša sa Stipom Miočićem još uvijek nema.

Govorilo se posljednjih mjeseci da je UFC-ov plan organizirati taj meč u ožujku, pa je onda Dana White otkrio kako je travanj ipak najizgledniji, no pomaka izgleda još uvijek nema.

"Već dvije godine nije bilo borbe za titulu u kojoj nismo gledali Stipu i Daniela Cormiera. Nema dvoboja s drugim izazivačima, oni kao da se bore bez nekog cilja. A ja se čak niti ne borim...", požalio se Ngannou u podcastu MMA Fightinga.

Francis je svjestan da Stipe traži ono što njemu najviše odgovora, ali svjestan je i da je UFC taj koji može i mora povući konkretne poteze.

"Mislim da na kraju dana Stipe ne odlučuje o puno toga. Smatram da je to u rukama UFC-a. Zato smo pred moju posljednju borbu tražili da ista bude za privremeni pojas. Kako bi se barem za nešto borili... Siguran sam i da bih se već ponovno borio da je to tada bilo za privremenu titulu. Mislim da u konačnici Stipe želi stvari odraditi na svoj način. Ok, to je nešto što svi žele, ali nije na njemu da regulira situaciju u kategoriji."

Upitan bi li on kao prvak bio aktivniji, kamerunski nokauter dao je jasan odgovor, ali ponovio da ovakva situacija za njega više nema smisla:

"Da... Ponekad imam osjećaj da ću, nastavi li se ovako, zaboraviti kako se bori. U posljednje gotovo pa dvije godine sam se borio dvaput, odnosno jednom godišnje. To nisam očekivao. Imam 34 godine. U najboljim sam godinama, a za nekoliko godina neću više biti u 'primeu'. Da, želim biti aktivniji. No, nije to na meni. Da se mene pita, borio bih se tri puta godišnje", zaključio je Ngannou.

Linker
27. travanj 2024 05:32