Regija

Što je iduće za Alena Babića; čekanje Oscara Rivasa ili još jedna borba u međuvremenu?

Alen Babić

 Screenshot(youtube, Dazn Boxing)
Alen ima nekoliko opcija za svoju iduću borbu

Nakon subotnje velike pobjede protiv Poljaka Adama Balskog, naš Alen "The Savage" Babić okitio se WBC Silver pojasom koji ga postavlja kao prvog izazivača trenutnom prvaku Oscaru Rivasu. Sama ta činjenica, kao i Babićeva prozivka Rivasa nakon velike pobjede, trebalo bi upućivati na to kako će baš Alen biti sljedeći na redu za napad na WBC pojas. No stvari su ipak malo kompliciranije od toga.

Naime, Rivas već ima dogovorenu obranu svog pojasa bridgerweight kategorije sredinom kolovoza (8. mjesec). Ta borba je dogovorena puno prije nego li je Alen Babić postao obavezni izazivač. S obzirom na to da je do same Rivasove borbe ostalo nešto više od dva i pol mjeseca, a i same činjenice da prvaci uzimaju minimalno 4-5 mjeseci razmaka između obrana pojasa, Alen bi se najranije mogao boriti tek sredinom prosinca (12. mjesec). To je čak i najidealnija moguća situacija, a ako uzmemo u obzir još i moguće ozljede prvaka nakon meča, Babić bi do svog napada na pojas mogao čekati čak i do proljeća iduće godine.

S obzirom na to da neaktivnost nikome nije u interesu, a najmanje Alenu, tu sada postoje razne druge mogućnosti vezane za nastavak Alenove karijere. Mogućnost broj jedan je pokušati ne ugroziti svoj status u bridgerweight kategoriji te u međuvremenu odraditi jedan meč u teškoj ili kruzer kategoriji. Naravno i tu postoji rizik jer se uvijek može dogoditi nekakva ozljeda koja bi Alena potencijalno udaljila od treninga na neko vrijeme.

Druga mogućnost je odraditi meč u bridgerweight kategoriji, ali s nekim lakšim protivnikom. To je postala već uobičajena praksa u svijetu boksa da se nakon jednog težeg protivnika kao idućeg uzme neki malo lakši tek toliko da se ostane aktivan u svojoj kategoriji. Treća opcija bi bila vratiti se treninzima i čekati da uskoči kao zamjena ukoliko se Rivasov idući protivnik kojim slučajem ozlijedi. Kako se žargonski kaže, tako bi se moglo ubiti dvije muhe jednim udarcem iz razloga što dok se priprema kao potencijalna zamjena za kolovoz, usput se priprema i za potencijalnog drugog protivnika ukoliko se borba za titulu ipak održi planirano.

Naravno tu je i najsigurnija opcija, a to je da pričeka da stvari teku svojim tokom i da jednostavno čeka na svoju priliku, trajalo to do prosinca (12. mjesec) ili do proljeća iduće godine. Vjerujemo kako će Babić u suradnji sa svojim trenerom Pijetrajem izabrati najbolju moguću opciju, možda i neku koja nije navedena u ovome članku.

Linker
25. travanj 2024 08:05