Regija

Što je obećao, to je i učinio! De Castro je pao ‘kao pokošen‘, Miran Fabjan postao privremeni prvak u teškoj kategoriji

Miran Fabjan

 S
Walk the talk! Miran Fabjan hodajući je primjer te izjave, a to je ponovno dokazao večeras

Nakon što smo gledali ekspresne završnice u prva dva meča FNC-a 19, na red je došlo "usporavanje" koje je prolongiralo glavnu borbu večeri koja se odvila između regionalne superzvijezde Mirana "Slo Rockyja" Fabjana (5-3) i Yorgana De Castra (11-6).

Fabjanova impozantna životna priča koja ga je vodila od uspjeha u kickboksu, preko droge i "prijateljica noći" do statusa "regionalnog superstara" pripremila ga je na sve, pa i 120 kilograma teškog UFC i PFL veterana koji je večeras stao ispred njega. Što god mnogi mislili, "short notice" s ovakvim protivnikom prihvaćaju samo oni kojim cijelim svojim bićem vjeruju u sebe i svoj potencijal.

Fabjan je svoj zadnji nastup imao početkom lipnja ove godine kada je na FNC-u 17 poražen od strane Darka Stošića u meču kojeg možemo svrstati u kronike regionalnog borilačkog sporta. S druge strane, De Castro je zadnji puta ušao u oktagon krajem lipnja kada je pod okriljem NEF organizacije tehničkim nokautom deklasirao Alexa Davidsona u drugoj rundi.

Početkom borbe bilo je gotovo nemoguće ne primijetiti kako je De Castro bio "lišen" napadanja, čekao je Fabjana iz kontre koji je svojim brzim ulascima diktirao tempo borbe. Pogodio je Slo Rocky dobar "low kick", da bi potom to učinio na unutarnjoj strani iste mete odnosno De Castrove prednje noge.

Nakon toga, Fabjan plasira široki lijevi kroše koji sjeda na sam "špic" De Castrove brade, a onda je uslijedio surovi "ground and pound" kojim je Fabjan završio meč čime je osvojio privremeni FNC pojas u teškoj kategoriji i upisao svoju 5. pobjedu u mješovitim borilačkim vještinama!

Linker
11. rujan 2024 15:00