Regija

(VIDEO) Rade Opačić nastavio svoj pobjednički niz: ‘Ne najbolji nastup, ali pobjeda je bitna‘

Rade Opačić

 Instagram (senshi)
27-godišnji srpski kickboksač teške kategorije porazio je iskusnog rumunjskog teškaša

Srpski kickboksač Rade Opačić (21-6-0) jedan je od ONE-ovih boraca koji su u manjku aktivnosti unutar organizacije potražili nastupe izvan ONE-a. Baš kao i bosanskohercegovački teškaš Ahmed Krnjić, Opačić je priliku za nastupe dobio unutar bugarske Senshi organizacije.

Još u sedmom mjesecu ove godine Opačić je debitirao pod okriljem Senshija. Rade je na Senshi 22 eventu porazio Daniela Lentieja nokautom u drugoj rundi i na sjajan način predstavio se bugarskoj organizaciji. Odmah na sljedećem eventu koji se sinoć održao, Opačić je imao priliku za novi nastup.

Nastavio je Rade tamo gdje je stao u sedmom mjesecu i upisao je još jednu pobjedu u Senshiju. Vjerojatno najbolji srpski kickboksač u ovom trenutku porazio je iskusnog Rumunja Christiana Risteu (45-25-0), a do pobjede je došao jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde napete borbe.

"Ne najbolji nastup, ali bitna je pobjeda. Idemo dalje.", kratak je bio Opačić putem Instagrama.

Rade očito nije najzadovoljniji svojim nastupom, ali baš iz ovakvih razloga sjajna je stvar da ima dopuštenje nastupati u Senshi organizaciji. Rade je i dalje vrlo mlad za jednog teškaša (27) i treba mu što više iskustva u ovoj fazi karijere. Bugari su mu pružili platformu unutar koje će skupljati dragocjeno iskustvo i vjerujemo kako će Rade samo rasti iz meča u meč.

Pobjeda nad Risteom njegova je peta uzastopna pobjeda i ukupno 21. u karijeri. Čak 16 puta Opačić je slavio nokautom, ali čvrsti Ristea izdržao je sve njegove udarce i dogurao do sudačke odluke. No, kako i sam Rade kaže, "bitna je pobjeda".

Pobjedu je također upisao i Aleksandar Menković, talentirani srpski kickboksač koji je 2023. godine osvojio srebrnu medalju na WAKO Svjetskom prvenstvu. 2022. godine došao je do europskog zlata, a sinoć je porazio Kamerunca sa švicarskoma adresom, Loica Njeyu.

Kompletne rezultate sinoć održane Senshi 23 priredbe možete pogledati u Instagram objavi ispod ovog teksta.

Linker
08. rujan 2024 15:53