Regija

Što kažu kladionice? Plazibat je osjetni favorit u meču protiv Tariqa Osara

Antonio Plazibat i Tariq Osaro

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač prema mišljenju kladionica trebao bi večeras upisati novu pobjedu

Kevin Tariq Osaro večeras oko 23:00h pokušat će pomrsiti Plazibatu račune. Hrvatski kickboksač od desetog mjeseca 2021. godine drži prvo mjesto u poretku Gloryjevih izazivača unutar teške kategorije, ali još uvijek nije dočekao napad na titulu. Porazi li večeras Tariqa Osara, Plazibat će postati privremenim prvakom Gloryjeve teške kategorije i meč za titulu mora uslijediti nakon toga.

Bila bi prava šteta da Plazibat nakon toliko vremena izgubi prvo mjesto u poretku i da Tariq Osaro ‘‘ukrade‘‘ Plazibatovu priliku koju tako dugo čeka. Sudeći prema kladionicama i koeficijentima koje su odredili ‘‘bookmakeri‘‘, nisu velike šanse da se to dogodi.

Naime, Plazibat u svim kladionicama konkurira kao veliki favorit, a prema Crobetu, koeficijent na pobjedu Plazibata iznosi 1,45. Osaro ima puno manje šanse za pobjedu i koeficijent na njegovo slavlje u večerašnjem meču iznosi 3,20.

Neke druge domaće kladionice nude još manje koeficijente na pobjedu Plazibata, no koeficijent se uglavnom kreće u rasponu od 1,35 do 1,45, dok je pobjeda Osara u rasponu od 3,20 do 3,50.

To dovoljno govori o tome koliki je Plazibat favorit u ovom meču, ali naravno da su iznenađenja uvijek moguća. Šanse za iznenađenje još su veće ako uzmemo u obzir da se radi o dvojici teškaša koji su jučer na vaganju težili preko 120 kilograma. Plazibatu je vaga pokazala 123,8 kilograma, a Osaro je sa svojih 125,2 kg bio još teži. Kad se dvojica takvih gorostasa nađu na suprotnim stranama, jedan udarac može promijeniti kompletan tijek borbe.

Antonio će morati biti oprezan protiv Osara i pritisak je sigurno puno veći na Plazibatu. U takvim okolnostima se prepoznaju ‘‘šampioni‘‘ i vjerujemo da će Plazibat još jednom dokazati da je s razlogom prvi izazivač te da zaslužuje taj meč protiv Rica Verhoevena.

Linker
02. svibanj 2024 02:43