Regija

Stošić nokautom do nove pobjede, završio Kitu pa prozvao prvaka: ‘A što ću tek tebi napraviti!?‘

Michal Kita vs Darko Stošić
 Screenshot (Twitter, KSW)
Darko se velikim trijumfom u Ergo Areni prometnuo u najozbiljnijeg izazivača teške kategorije

Darko Stošić (15-4) stigao je do svoje druge pobjede pod okriljem KSW-a i tako si najvjerojatnije osigurao borbu s aktualnim teškaškim prvakom Philom De Friesom.

Nije to bilo lako otvaranje za Stošića, ali srpski borac pronašao je rješenje i pravi trenutak te u subotu u Gdanjsku tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavio Michala Kitu (20-13-1).

Poljski veteran pokazao se na samom startu borbe kao opasan ispit. Prošlo je Kiti nekoliko ozbiljnih aperkata, morao se Darko pokrivati, no prijetio je low kickovima, prijetio je iz kontri, a onda mu je sjela desnica iz pakla. Kita je pao, a Darko navalio i s nekoliko udaraca završio ovu priču.

Stošić je, podsjetimo, ovu borbu prihvatio dva tjedna prije njenog održavanja, a nakon velike pobjede prozvao je prvaka De Friesa.

"Phil, gdje si? Nokautirao sam ga s dva tjedna priprema za meč, a što ću tek napraviti tebi?" -poručio je u mikrofon Stošić koji je sada na 2-0 kao član KSW-a.

Kučinič bez pobjede u debiju

Monika Kučinič (1-1) poražena je u svom KSW debiju. Uspješnija od slovenske predstavnice na KSW-u 61 bila je Poljakinja Karolina Owczarz koja je iskoristila svoje prednosti u parteru te u konačnici slavila jednoglasnom odlukom sudaca.

Kučinič je pružila dobar otpor, na trenutke je zabljesnula u drugoj rundi, a imala je i priliku u posljednjoj, trećoj kada nije u potpunosti uspjela zaključati gušenje. Poljakinja se tada izvukla iz opasne situacije, a nedugo nakon toga i okrenula Slovenku te dominirala u parteru do kraja meča.

Linker
16. travanj 2024 09:33