Regija

Sutra spektakl u Solinu: Luka Plantić i Gorički u lovu su na titule, a čeka nas pregršt uzbudljivih mečeva

Luka Plantić i Khoren Gevor

 Facebook (luka Plantić)
Dvorana Bilankuša u Solinu ugostit će uistinu zanimljiv boksački event

Osim boksačkog eventa koji se sutra održava u Velikoj Gorici (više o tome pročitajte OVDJE), još jedan jako zanimljiv boksački event održat će se sutra na hrvatskom tlu. Road to Glory 2 naziv je boksačke priredbe, a Solin je grad domaćin.

Luka Plantić (3-0), hrvatski olimpijac s Igara u Tokiju predvodi priredbu, a čeka ga jako bitan meč, vjerojatno najveći u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Luka će boksati protiv Khorena Gevora (35-10-0), a ulog je WBC-ova International Silver titula u super srednjoj kategoriji (-76 kg). Pobjednik u tom meču nominalno postaje prvim izazivačem za WBC International titulu u toj kategoriji, a trenutno ju drži sjajni talijanski boksač Ivan Zucco (16-0).

Plantić je ranije ove godine već upisao jednu veliku pobjedu. Luka je početkom devetog mjeseca nokautirao Rynu Liebenberga (22-9-1) i tom pobjedom probio se u top 50 prema Boxrecovoj ljestvici. Plantić je trenutno 42. boksač svijeta u super srednjoj kategoriji, a njegov protivnik Khoren Gevor zauzima 54. mjesto prema Boxrecu.

42-godišnji Armenac ima puno bogatije profesionalno iskustvo od Plantića. Iza Gevora je 45 profesionalnih nastupa, a slavio je čak 35 puta. Ukupno 17 pobjeda upisao je nokautom, a samo dvaput u karijeri poražen je prekidom.

Gevor je ring dijelio s boksačima poput Felixa Sturma i Maxima Vlasova, a iako je izgubio, s obojicom je dogurao do kraja meča i sudačke odluke. Gevor je krajem devetog mjeseca ove godine porazio do tada neporaženog Poljaka Lukasza Staniocha (8-0 uoči borbe) i u meč protiv Plantića dolazi spreman i nakon pobjede.

Armenac s njemačkom adresom poznat je i kao boksač sklon ekscesima. Krajem 2011. godine, Gevor se borio protiv Bakera Barakata i nakon šest rundi izgubio je na bodove. Nakon proglašenja pobjednika, Gevor je fizički nasrnuo na suca borbe, zadao mu je nekoliko udaraca, a na koncu je morala i policija intervenirati.

Sigurno će Gevor pružiti pravi fajterski nastup, ali Luka Plantić više nego uživa u takvim borbama i mogao bi ovo biti jako, jako uzbudljiv meč.

‘‘Spreman sam za najveću borbu u karijeri. Danas je odrađeno vaganje između mog protivnika i mene, a ja sam na vagi imao 76,1 kilogram. Radi se o dvoboju u supersrednjoj kategoriji i protivnik osvaja WBC Intercontinental (International) Silver pojas. Sutra vas očekuje sprektakl u Gradskoj Dvorani u Solinu (Bilankuša). Vidimo se!‘‘, poručio je Luka na svojim društvenim mrežama.

Osim Plantića, vrijedi istaknuti i novi nastup Arijana Goričkog. 25-godišnji Zagrepčanin jedan je od najtalentiranijih hrvatskih boksača, naročito kad su niže kategorije u pitanju. Iza njega je 13 pobjeda, jedan poraz i jedan remi, a sutra će dobiti priliku za iskorak u karijeru. Uvijek se Gorički muči s pronalaskom adekvatnih protivnika, a ovaj put čeka ga Luis Millan (21-5-0) iz Venezuele.

Radi se o vjerojatno najtežem Arijanovom protivniku u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Millan zauzima 273. mjesto u poretku perolake kategorije, a 25-godišnji Južnoamerikanac 15 svojih pobjeda upisao je nokautom. Gorički u meč ulazi kao 241. boksač svijeta u perolakoj kategoriji, a ulog u ovoj borbi je IBO International titula u perolakoj kategoriji.

Gorički i Millan uspješno su odradili vaganje. ‘‘Archieju‘‘ je vaga pokazala 57,1 kg, dok je Millan bio na 56,3 kg. Gorički je bio vrlo aktivan ove kalendarske godine i upisao je tri pobjede u jednako toliko nastupa.

"Iako pripreme još nisu gotove, smatram da su ove jedne od boljih i da ću u subotu, 17. prosinca, pokazati svoj puni potencijal i pokazati tko sam. Ljudi koji prate moju karijeru znaju da sam dobar, ali sada je vrijeme da pokažem koliko sam zaista dobar i spreman za naslove i svjetsku rang listu. Nakon ove borbe ušli bismo među 15 najboljih boksača prema IBO federaciji.“, rekao je Gorički u službenom priopćenju.

Damira Plantića (5-0) također čeka novi profesionalni nastup. Neporažen hrvatskog poluteškaša čeka borba protiv Gabriela Oluwaseguna Olanrewajua (10-2-1), trenutno 145. poluteškaša svijeta prema Boxrecu. Plantić zauzima 236. mjesto.

Boksači poput Marka Ćalića (13-1-0) i Branimira Malenice (4-0-0) također će nastupiti, a poznati hrvatski amaterski boksač Toni Filipi upisat će svoj profesionalni debi.

Road to Glory 2 održava se sutra (17.12.) od 20:00h, a ulaznice za priredbu možete kupiti OVDJE. Cijena ulaznice iznosi 100 kn (13,72 eura). Ukoliko niste u mogućnosti gledati event uživo, možete ga pogledati putem Arena Fight kanala.

Linker
23. travanj 2024 20:44