Regija

Sve je spremno za novi nastup ‘Robocopa‘! Soldić i Kadestam bez ikakvih problema na službenom vaganju

Zebaztian Kadestam (lijevo) i Roberto Soldić (desno)

 Screenshot (youtube, One)
Ponajbolji hrvatski MMA borac odradio je svoju posljednju veliku dužnost uoči novog nastupa u ONE-u

Nerijetko svjedočimo velikim problemima na vaganju uoči priredbi pod okriljem ONE Championshipa. Borci u azijskoj organizaciji prije vaganja moraju proći test hidratacije kojim se utvrđuje jesu li dehidrirani došli na vaganje, a ukoliko test pokaže vrijednost iznad 1,0250, borci se ne mogu službeno izvagati dok se ne rehidriraju.

Srećom, Roberto Soldić i Zebaztian Kadestam uspješno su prošli taj test koji se odrađuje na temelju uzorka urina, a potom su stali na vagu. 184,25 ‘‘pounda‘‘(83,57 kg) vaga je pokazala našem Robertu Soldiću i ‘‘Robocop‘‘ je uspješno prošao vagu za kategoriju do 185 ‘‘lbs‘‘.

Šveđanin Kadestam bio je neznatno teži sa svojih 184,5 ‘‘pounda‘‘ i također je odradio svoju dužnost uoči sutrašnjeg ONE Fight Night 10 eventa. Time je njihov meč postao služben i sve je spremno za sjajni okršaj dvojice nokautera.

Vagu su uspješno prošli i predvodnici sutrašnjeg eventa. Demetrious Johnson i Adriano Moraes borit će se za pojas u ONE-ovoj muha kategoriji (-135 ‘lbs‘), a obojica su vagu uspješno prošli. Demetrious Johnson gotovo da niti ne skida kilograme za tu kategoriju i na vaganju se pojavio prvi.

Od ostalih sudionika, Ok Rae Yoon i Jackie Buntan nisu prošli hidratacijski test i dobit će još jedan pokušaj da uspješno prođu taj test, te se zatim izvažu. Diandra Martin prekoračila je gornju granicu svoje kategorije, ali također će dobiti još jedan pokušaj da zadovolji potrebnu kilažu.

ONE-ov event održava se u noći s petka na subotu, a ‘‘main card‘‘ starta u subotu od 2:00h ujutro. Soldićev meč peti je po redu na ‘‘main cardu‘‘ i meč između njega i Kadestama možete očekivati u subotu oko 4:00h ujutro.

Linker
17. travanj 2024 01:37