Regija

Sve je spremno za spektakl u Puli: Evo gdje možete pratiti FNC 19 priredbu

FNC 19

 FNC
Gledat ćemo ukupno tri borbe za pojas, kao i finale reality showa Fight of Nations: Put do pobjede

Prije nekoliko tisuća godina gladijatori su išli u bitke na život i smrt, a poprište su bili amfiteatri. Samo fortunom odabrani sretnici živjeli su u to doba te su mogli gledati borbe uživo, ali i mi koji smo danas živi imamo sreće.

Moderni gladijatori večeras (u 20 sati) će nastupiti u pulskoj Areni na FNC 19 priredbi. Treći put najjača promocija u ovom dijelu Europe dolazi na jug Istre i čeka nas istinski spektakl.

Evo zašto je baš - Slo Rocky!

Glavna borba večeri donosi saz za privremeni pojas teške kategorije. Ljubimac domaćih navijača Ivan Vitasović trebao je braniti titulu protiv UFC veterana Yorgana De Castra, no ne može nastupiti zbog ozljede, a zamijenit će ga "broj jedan" regionalne scene, Miran Fabjan koji je još jednom pokazao o kakvoj se njušci radi. Na ceremonijalnom vaganju izgledao je jako nabrijano što sugerira da ćemo gledati pravi vatromet. Nemojte se iznenaditi ako borba ne potraje dulje od 30 sekundi...

Savršena uvertira za taj okršaj bit će sunaslovna borba večeri u kojoj će se naći treneri timova Hrvatske i Srbije iz reality showa FON, Filip Pejić i Vaso Bakočević. Nakon ovog meča službeno ćemo znati i koji tim je pobjednik realityja, puno je toga u igri, ne bore se samo za sebe... Oba borca eksplozivni su udarači te ovu borbu također označavamo kao onu koja ne bi trebala pretjerano dugo potrajati. Teško nam je zamisliti scenarij u kojemu nećemo vidjeti nokaut, samo je pitanje - tko koga? A saznat ćemo večeras...

Ukupno tri borbe za pojas

Jedan od najkvalitetnijih boraca u rosteru FNC-a, Jordan Barton branit će pojas perolake kategorije drugi put. Nakon što je osvojio titulu protiv Daniela Bažanta u Zagrebu prošle godine, upisao je prvu obranu u Ljubljani protiv Itayja Tratnera, a sada ga čeka novi izazov. Društvo u kavezu pravit će mu veteran Rony Jason, čovjek koji je već nekoliko puta "šokirao" pobjedama nad Pejićem i Tarielom Abbasovom, a sada ima priliku još jednom slaviti kao "underdog".

Na ovoj priredbi FNC će dobiti i prvog prvaka u povijesti bantam kategorije, a tu čast imat će bolji iz sraza Darko Banović - Bartosz Wojcikiewicz. Zanimljivost je da su se trebali boriti na Superior Challenge 25 priredbi u Švedskoj prije dvije godine, ali Banović nije mogao nastupiti te će sada napokon poravnati račune. Banović ima jedan nastup u FNC-u, u prosincu prošle godine pobijedio je bivšeg UFC borca Marca Beltrana, dok će Wojcikiewicz debitirati za promociju.

Spektakl je zagarantiran

Teškaška borba koja bi trebala iznjedriti idućeg izazivača (kad se Vitasović oporavi) jedna je od onih koju smo si podcrtali markerom. Martin Batur vraća se u kavez nakon dvije godine izbivanja, a protivnik će mu biti Gruzijac Shota Betlemidze. I jedan i drugi imaju jednu pobjedu u FNC-u, a sada idu po drugu i najvažniju - otključat će si vrata koja ih vode do borbe za tron kraljevske kategorije.

Finalisti iz reality showa također će odmjeriti snage. Tim Hrvatska predstavlja Marko Ančić, najbolji amaterski MMA borac Lijepe naše koji će upisati profesionalni debi, a boje tima Srbija branit će Vojo Katanović, kojemu će ovo biti osmi profesionalni nastup. Originalno se za Srbiju trebao boriti Boris Stanić, ali zbog ozbiljnih zdravstvenih problema morat će pauzirati s karijerom. Ančić je u showu pobijedio Stevana Đurđevića (odluka sudaca) i Uroša Mitića (armbar), a Katanović je izgubio od Frana Luke Đurića (odluka sudaca).

Ostatak priredbe popunile su uzdanice iz pulskog Trojana. Andres Ramos ide po nastavak sjajnog niza protiv Arturasa Kudresovasa, Erik Pletikos ukrstit će rukavice protiv Randyja Mboya, a cijeli događaj otvaraju teškaši: Dylan Rajić i Tim Kelc.

Na kraju vam donosimo sve najbitnije informacije o priredbi:

FNC 19 - najbitnije informacije

Gdje: Arena Pula

Kada: subota, 6. rujna, u 20 sati

Prijenos: Hrvatska - voyo.hr, Slovenija - voyo.si, ostatak svijeta - fnc.tv

Koeficijenti: SuperSport

Linker
16. rujan 2024 19:53