Regija

(VIDEO) Ovako je Yorgan de Castro izgledao u svom posljednjem meču: Uzeo je titulu, ali može li to večeras ponoviti protiv Mirana Fabjana?

Yorgan de Castro vs. Alex Davidson

 Screenshot (youtube, Nef)
FNC 19 na rasporedu nam je od 20 sati, a dok čekamo, valja se prisjetiti i posljednjeg nastupa de Castra.

Yorgan de Castro večeras će imati svoj debi u FNC-u, te unatoč tome što se originalno trebao boriti protiv Ivana Vitasovića za titulu prvaka u teškoj kategoriji, u debiju će ga ipak dočekati Miran Fabjan. Ivan je nažalost morao otkazati borbu, tako da će se de Castro morati zadovoljiti borbom za privremenu titulu.

Inače, de Castro je teškaš koji je u UFC došao 2019. godine preko DWCS-a. Prekidom u prvoj rundi slavio je tom prilikom te mu je Dana dodijelio ugovor, a startao je odlično. Na UFC 243 priredbi teško je nokautirao Justina Tafu u prvoj rundi i podignuo prašinu oko sebe, no nakon toga je doživio tri uzastopna poraza te mu ugovor nije produžen.

Zaredao je nakon toga de Castro tri pobjede, uključujući i onu nad legendarnim Juniorom Dos Santosom, da bi nakon toga potpisao za PFL. Tu je također doživio dva poraza, a onda se okrenuo nešto manjim organizacijama. FNC je treća veća organizacija za koju je de Castro potpisao, a u trenutno posljednjem meču se borio i za titulu u jednoj manjoj organizaciji.

New England Fights ime je te organizacije, a za titulu u teškoj kategoriji borio se protiv Alexa Davidsona. Tehničkim nokautom u drugoj rundi slavio je de Castro i tako uzeo titulu u ovoj organizaciji, a večeras ćemo vidjeti hoće li to uspjeti i u FNC-u.

FNC 19 na rasporedu nam je od 20 sati, a dok čekamo, valja se prisjetiti i posljednjeg nastupa de Castra. To je bilo u šestom mjesecu ove godine, a sigurni smo da ovako lagan zadatak neće imati protiv Mirana Fabjana:

Linker
07. rujan 2024 14:30