Regija

‘Joker‘ detaljno pojasnio zašto ne želi meč s Barbirom: ‘Svima želim dobro, ali što ja imam od tog meča?‘

Aleksandar Ilić

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Ponajbolji srpski MMA borac ‘‘spustio je loptu na zemlju‘‘

Već dulje od godinu dana postojan je animozitet na relaciji Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić - Đani Barbir. Aleksandar Ilić trebao se u četvrtom mjesecu prošle godine boriti na KSW 60 eventu protiv Tomasza Jakubieca, ali Jakubiec je meč morao otkazati i tražila se zamjena.

Nakratko se pojavila informacija kako će hrvatski borac Đani Barbir biti taj, ali brzo je opovrgnuta ta informacija i ‘‘Joker‘‘ se na kraju borio protiv Adriana Dudeka kojeg je nokautirao u prvoj rundi.

Kroz cijelu tu priču, došlo je i do međusobnih prozivki između Ilića i Barbira te je nastao spomenuti animozitet. Đani svo vrijeme pokušava doći do tog meča, no Ilić ističe kako se ne planira boriti s tako neiskusnim borcem koji prvo mora zaslužiti meč s njim.

Proteklog vikenda na FNC 7 eventu, Đani Barbir uvjerljivo je svladao Andija Vrtačića ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi i upisao je petu pobjedu u petom profesionalnom nastupu. Ilić je popratio taj meč, a gostujući u Podcast Inkubatoru, detaljno je prokomentirao trzavice između njega i Barbira. ‘‘Joker‘‘ je priču započeo prisječajući se kako je sve zapravo započelo.

‘‘Neki event se održao, ne znam je li u ATT dvorani ili u negdje. Nakon toga dolazili su borci kod tebe (kod Marka Petraka u Podcast Inkubator), kako tko dođe, najavljuje ga se ko UFC prvaka, ATT ima 10 UFC boraca...ja ne znam gledaju li ljudi isti sport koji gledam i ja. Pojavile su se i neke izjave tipa ovaj je izdominirao Soldića na sparingu, sutra će Usmana itd. Onda dođe do toga da na tom eventu izgube i sami sebi uskaču u usta.‘‘, započeo je ‘‘Joker‘‘, a zatim je nastavio.

‘‘To je moje mišljenje i stvarno ne podcjenjujem nikog. I za Đanija i za Kosića i tko je tad još bio na eventu, je li Adriana (Vuković) izgubila, ja sam općenito pričao o stvarima. Svi su oni talentirani, dobri i možda će sutra napraviti vrhunske karijere. Ja svima želim dobro. Ali moramo razumijeti jednu stvar. Kad treniraš u kavezu u kojem se boriš, tvoj je trener organizator, unaprijed znaš tko ti je protivnik i kojeg datuma se boriš, prije nego što to protivnik zna, a uz to imaš suce i publiku na svojoj strani. Tvoje je da uđeš i boriš se. Nije lako, ali planski se dovode borci. Pogledaš li Đanijev Sherdog, ne računam Vrtačića s kojim se jučer borio. Posljednja četiri meča, njegovi protivnici imaju ‘score‘ otprilike 1-10, ukupno. Okej, gradi se, ali malo uspori. Kad izađeš iz ‘tatine dvorane‘, onda otiđeš u Rusiju, OKTAGON, KSW, nebitno, možda u UFC. Zatim te zovu na ‘short notice‘, suci nisu domaći, pa si doveden na klanje, pa te malo presjedavaju po aerodromima kao što su svi borci prošli...e onda možemo pričati. Ja sam samo to rekao. Kad netko to uradi poput Soldića ili Rakića, onda možeš govoriti da ćeš pobijediti Usmana. Soldić da kaže takvo nešto, ja bih mu vjerovao i vjerujem da bi on stvarno pobijedio. Ali da to kaže Đani (Barbir), Jakob Kosić ili netko peti, ono, polagano. Da sam ja nakon dva profesionalna meča rekao svojim trenerima Gagiju (Dragan Tešanović) i Rođi (Aleksandar Radosavljević) da bih sutra Zelga (Galešića) dobio. Gagi i Rođa bi me šutnuli nogom u dupe i izbacili iz sale. Kužim da je tu ‘hype‘, ali što ja imam od tog meča? Gledao sam Đanija, super je to meč, obojica (Andi i Đani) su talentirani, imaju potencijala. Nek odrađuju mečeve.‘‘, pojasnio je ‘‘Joker‘‘ zašto se ne želi u ovom trenutku boriti protiv Barbira.

Ilić zapravo i jeste više puta isticao da se Barbir i mnogi drugi borci zagrebačkog ATT-ja konstantno bore na domaćem terenu pod okriljem FNC-a i smatra da nisu dovoljno etablirani i provjereni da bi se borio s nekim od njih. U nastavku razgovora s Markom Petrakom, Ilić se prisjetio početka svoje karijere.

‘‘Znam da će Barbir nastaviti odrađivati mečeve u FNC-u. Ja nikada nisam imao menadžera koji bi mi titrao onu stvar od prvog dana i organizaciju gdje bih ja nabijao ‘score‘. Prvi meč sam odrađivao na Tesli (Tesla Fighting Championship). Gagi i Rođo su mi doveli Rusa (Eldar Ataev). Budalaština. Grade me i dovode mi Rusa koji je imao puno više mečeva od mene. Imao je preko 100 combat sambo mečeva, 30-ak kickboks mečeva i 4-5 MMA mečeva. Naravno da sam pristao jer ne želim da me prozivaju jer sam odbio meč. Realno, tako se to ne radi i to je njihova (Rođina i Gagijeva) greška. Drugi meč sam radio u Slovačkoj s likom koji ima 3-0 pa sam išao kod (Vladimira) Filipovića u SBC. Suđenje opet nije bilo na mojoj strani. Onda sam radio s onim Domagojem Pejčinovićem koji je navodno imao 5-0 omjer. Bacao me, dizao, maltretirao i ostalo.‘‘, zaključio je Ilić ovu priču.

Dakle, Barbir će svoju karijeru morati nastaviti graditi preko nekih drugih imena, a ‘‘Joker‘‘ Ilić ne odbacuje mogućnost međusobnog obračuna u budućnosti, ali trenutno jednostavno nije zainteresiran.

Kompletno gostovanje Aleksandra Ilića u ‘‘Podcast Inkubatoru‘‘ možete pogledati klikom na LINK.

Linker
15. travanj 2024 00:59