Regija

Švedski Hrvat Anton Turkalj ostao bez nastupa na Contender Seriesu

Anton Turkalj
 Instagram
Turkalj se za UFC ugovor trebao boriti 12. listopada, a na razlog otkazivanja nije mogao utjecati

Problemi s dobivanjem američkih vizi u ovo komplicirano vrijeme koštali su velike prilike još jednog talentiranog borca. Anton Turkalj, 25-godišnji borac iz Švedske, trebao je na Contender Seriesu tražiti svoje mjesto u UFC-u, no neće se boriti kao što je bilo planirano. Kako je sam Anton putem svog Instagram profila naveo, nije uspio ishoditi američku vizu.

Anton se trebao boriti 12. listopada protiv bugarskog poluteškaša Kaloyana Kaloeva, koji je već prebačen na priredbu tjedan dana kasnije te mu je namijenjen novi protivnik. Trenutno nije poznato kakvi su UFC-ovi planovi za Antona, tj. hoće li pokušati ishoditi vizu za neku od kasnijih priredba ove sezone ili ga na Contender Seriesu nećemo gledati, nego će priliku za mjesto u UFC-u morati tražiti drugim putem.

Turkalj je trenutno vlasnik omjera od sedam pobjeda bez ijednog poraza te je vjerojatno trenutno najveći potencijal koji dolazi iz Švedske. Njegov otac je inače Hrvat porijeklom iz Rijeke te Anton djelomično govori hrvatski jezik i ne skriva svoje porijeklo, što možemo vidjeti i po njegovim objavama na Instagramu. No, u prvom planu on je Šveđanin te automatski time i švedski borac.

Do sada se "The Pleasure Man" borio u švedskim promocijama te u Brave FC-u, gdje je upisao posljednja tri nastupa. Posebno impresivan bio je posljednji, iz travnja ove godine, kad je slavio nokautom nakon samo 13 sekundi. Vjerujemo kako mu je to bila pozivnica za Contender Series, no očito će svoj put do Octagona morati tražiti na neki drugi način.

Linker
18. travanj 2024 17:04