UFC

Sean O‘Malley dogovorio treću borbu u ovoj godini, napokon napada službeni ranking

Sean O'Malley
 Stacy Revere/Getty images/Profimedia
Borba Seana O‘Malleya i Rauliana Paive dodana je na program UFC 269 priredbe

Jedna od trenutno najzanimljivijih karijera unutar borilačkog sporta ona je Seana O'Malleya. Karizmatični UFC-ov borac bantam kategorije jedan je od onih prema kojima nitko ne može biti ravnodušan. I on svjestan toga pa vrlo uspješno balansira sa svojim fanovima i 'hejterima'. Ono što mu niti jedni od navedenih ne mogu osporiti je veliki borilački talent te atraktivnost u nastupima pa je zbog toga svaka njegova borba itekako vrijedna spomena.

Nakon što je ove godine uspješno odradio već dvije, treću borbu upisat će "Sugar" u prosincu na UFC 269 priredbi. I to borbu koju je jučer, nakon nekih najava, opovrgnuo. Vjerojatno je htio najavu iste odraditi u svom stilu, putem objave na Instagramu, što je sad i napravio.

Ukratko, O'Malley će se boriti protiv Rauliana Paive, što je njegov prvi rangirani protivnik otkako je postao dio UFC-a. 25-godišnji Brazilac Paiva (21-3, 3-2 UFC) trenutno se nalazi u nizu od tri pobjede te na 15. mjestu ljestvice izazivača u bantamu. U svojoj posljednjoj borbi pomalo je iznenađujuće savladao Kylera Phillipsa, nakon čega je izborio spomenutu poziciju. Njemu će ovo biti druga borba u ovoj godini, a spomenuti nastup upisao je u srpnju.

O'Malley (14-1, 6-1 UFC) je svoj jedini poraz do sada doživio nakon ozljede. Riječ je o prošlogodišnjoj borbi protiv Marlona Vere, a on je sam izjavio da zbog cijelog tog spleta okolnosti taj poraz niti ne smatra takvim. Svoje posljednje četiri pobjede Sean je upisao nokautom, a svaki put je zaradio i bonus.

UFC 269 priredbu predvodit će borba Amande Nunes i Julianne Pene za titulu u ženskom bantamu, a na programu je i borba za titulu u muškoj muhi između Brandona Morena i Deivesona Figueireda.

Linker
21. travanj 2024 22:00