Regija

Teo Mikelić danas ide po novu pobjedu

Teo Mikelić

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Ovo mu je prilika za vratiti se na pobjedničke staze

Teo Mikelić jedan je od najaktivnijih boraca regije, a već sutra ponovno nastupa u sklopu estonske promocije The League gdje ga čeka iskusni domaćin Ott Remmer. Borba će se održati u kategoriji do 71 kg u tri runde po tri minute. Iako je prvotno dogovor bio da se bore 7. svibnja (5. mjesec) pod okriljem promocije Kings of Kings ovaj raniji termin ipak je Teu više odgovarao.

Iako je Ott Remmer godinu dana mlađi od Tea, on je do sada odradio 11 borbi više i iskustvo leži na njegovoj strani. Remmer je inače čvrst borac koji se bori iz kontra garda, a u borbama najviše poseže za lijevim kickovima i lijevim koljenom. Mikelić će svoju priliku tražiti u boksačkim razmjenama pošto je u tom segmentu ipak dosta kvalitetniji od svog suparnika.

Od prošle jeseni kada se pridružio Mike's gymu Teo je odradio 4 borbi Sve je počeo nastupom u Češkoj u sklopu Oktogon promocije gdje mu je protivnik bio Andy Čekovsky, a onda 2 mjeseca poslije borio se na priredbi od KOK promocije i pobijedio Aurimasa Krukauskasa. U prosincu prošle godine Teo se borio protiv Ukrajinca Vjačeslava Andrejeva kojeg je na kraju savladao sudačkom odlukom i tada doveo svoj profesionalni omjer na 9-2. Ukrajinac mu je možda bio i najzahtjevniji protivnik do sada jer je sa svojih 196 centimetara visine i velikom pokretljivošću zadavao Teu probleme tijekom cijele borbe.

Ove godine Teo je nastupao na turniru četvorice gdje je njegov pobjednički niz prekinuo Latvijac Mindaugas Narauskas koji je ga je uzdrmao u prvoj rundi, a nedugo zatim i završio posao. Predstojeća borba protiv Remmer je dobra prilika Teu da se vrati na pobjedničke staze, a sigurni smo da će mu to i poći za rukom.

Linker
26. travanj 2024 08:47