Regija

Teo Mikelić prekidom u prvoj rundi zaokružio sjajnu ‘King of Arena‘ priredbu

Teo Mikelić

 Screenshot(youtube, Punch It Muay Thai, Fightchannel Tr)
Iza nas je još jedan sjajan regionalni event

Sinoć se u pulskoj areni održao spektakularni event 'King of Arena' za čiju organizaciju je zaslužan je istarski savez tajlandskog boksa. Event je zapravo označavao završetak 'Arena fight campa' koji se održavao u Fažani od 06.06. do 12.06. Gosti eventa bili su Antonio Plazibat, Alen Babić, Rade Opačić i Mike Passenier. Tijekom priredbe gledatelji su mogli uživati u osam profesionalnih borbi, a kao uvertira u taj event održale su se i četiri finalne borbe s amaterskog međunarodnog natjecanja u tajlandskom boksu.

Od sedmorice Hrvata koji su nastupili na ovom eventu pobjedu su odnijeli njih četvorica: Teo Mikelić, Andrej Kedveš, Marko Dorić i Salahudin Šuke. Kedveš, Dorić i Salahudin pobjede su odnijeli sudački odlukama, dok je Teo Mikelić do pobjede stigao na način na koji to vjerojatno nije htio; ozljedom protivnika. Borba između Mikelića i Ramića krenula je u jakom ritmu, no Ramić je već u prvoj rundi ozlijedio nogu nakon čega je borba prekinuta, a na kraju su ga nakon pružene pomoći morali iznositi iz ringa. No kako bilo da bilo, Teo je ostvario još jednu pobjedu i nema ni za čime žaliti.

Od prošle jeseni kada se pridružio Mike's gymu Teo je odradio četiri borbe, a sve je počeo nastupom u Češkoj u sklopu Oktogon promocije gdje mu je protivnik bio Andy Čekovsky. Onda se dva mjeseca poslije borio se na priredbi od KOK promocije i pobijedio Aurimasa Krukauskasa. U prosincu prošle godine Teo se borio protiv Ukrajinca Vjačeslava Andrejeva kojeg je na kraju savladao sudačkom odlukom i tada doveo svoj profesionalni omjer na 9-2.

Ove godine Teo je nastupao na turniru četvorice gdje je njegov pobjednički niz prekinuo Latvijac Mindaugas Narauskas koji je ga je uzdrmao u prvoj rundi, a nedugo zatim i završio posao. U svojoj posljednjoj borbi na The League priredbi prije nešto manje od dva mjeseca izgubio je od domaćeg borca Otta Remmera.

Od ostalih borbi valja spomenuti da je Almir Mujagić iz BIH pobijedio našeg Amela Dizdarevića podijeljenom sudačkom odlukom, Slovenac Sašo Vorkapić prekidom u prvoj rundi našeg Vice Bobića, a pobjede su također upisali i Miloš Daković iz Srbije i Sebastian Županc iz Slovenije. Rezultate čitave priredbe pročitajte u nastavku članka.

'King of Arena' rezultati:

Teo Mikelić (Hrvatska) def. Jasmin Ramić (BiH) via TKO 1. runda
Andrej Kedveš (Hrvatska) def. Uroš Lazarević (Srbija) via jednoglasna sudačka odluka
Almir Mujagić (Bosna i Hercegovina) def. Amel Dizdarević (Hrvatska) via podijeljena sudačka odluka
Sašo Vorkapić (Slovenija) def. Vice Bobić (Hrvatska) via TKO 1. runda
Marko Dorić (Hrvatska) def. Miloš Petrović (Crna Gora) via jednoglasna sudačka odluka
Miloš Daković (Srbija) def. Rasim Alunović (Bosna i Hercegovina) via prekid 2. runda
Salahudin Šuke (Hrvatska) def. Darjan Šalja (Crna Gora) via jednoglasna sudačka odluka
Sebastian Županc (Slovenija) def. Alessandro Guerin (Hrvatska) via jednoglasna sudačka odluka

Linker
26. travanj 2024 14:10