K1 i Boks

(VIDEO) ‘Mr. Gentleman‘ izdržao je nalete Badra Harija: Prisjetite se velike pobjede Adegbuyija

Badr Hari

 Screenshot (youtube, Glory)
Glory je najavio novi meč Adegbuyija i odlučili su nas podsjetiti na njegovu posljednju pobjedu

Jedan od sinonima vrhunskog kickboksača, svakako je Badr Hari (106-17, 2 NC). 37-godišnji Marokanac iza sebe ima 125 profesionalnih nastupa, a ring je dijelio gotovo sa svim najboljim kickboksačima kroz proteklih deset do petnaest godina.

Svojim atraktivnim stilom nametnuo se kao jedan od najpopularnijih kickboksača ikad, ali problematično ponašanje unutar i izvan ringa, vjerojatno ga je koštalo još veće karijere.

Hari je i dalje aktivan borac, ali njegova karijera u velikoj je krizi. Kroz posljednjih šest nastupa upisao je četiri poraza, a dva meča završena su ''no contestom''. Posljednji nastup odradio je u trećem mjesecu ove godine, ali revanš protiv Arkadiusza Wrzoseka okončan je ''no contestom'' zbog prekida koji je uslijedio nakon nereda navijača na tribinama.

Hari je prije toga bio u nizu od tri uzastopna poraza. Pobjeđivali su ga Rico Verhoeven, Benjamin Adegbuyi i spomenuti Arkadiusz Wrzosek.

U gotovo svakom od tih mečeva, gledali smo jako slične priče. Hari bi meč otvorio dobro, djelovao bi dominantno, no ubrzo bi uslijedio nagli preokret i Hari bi izgubio nokautom.

Krajem 2020. godine, Hari se u meču protiv Benjamina Adegbuyija trebao napokon vratiti pobjedama i tako izboriti novi napad na titulu. Oba borca odradili su dobru prvu rundu, ali dojam je kako je Hari bio blago bolji, sjajno pogađajući sa svojim boksačkim kombinacijama.

Nastavio je Hari dobro pogađati i u drugoj rundi, a 40-ak sekundi prije kraja druge runde, ozbiljno je uzdrmao Adegbuyija. Rumunj je jedva izdržao do kraja te runde i Hari je dobio tu rundu rezultatom 10-8. Činilo se kako Marokanac napokon kroči ka pobjedi, prvoj od osmog mjeseca 2015. godine, ali početak treće runde donosi preokret.

Adegbuyi je prilikom jedne otvorene razmjene sjajno pogodio desnicom, a Badr Hari toliko se uspaničio i svim silama pokušavao je doći do klinča, a na trenutke je djelovalo kao da pokušava hrvati u kickboksačkom meču. Sudac mu je odbrojavao, no Hari se pridigao i nastavio s borbom. ''Mister Gentleman'' namirisao je krv i nastavio je agresivno napadati Harija. Jedan middle kick bio je dovoljan da Hari ponovno završi na tlu, a ovaj puta nije se uspio oporaviti i sudac je odbrojao do deset.

Meč je tu završio i Benjamin Adegbuyi došao je do jedne od većih pobjeda u svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri. Hari je ponovno izgubio, ali nije iznevjerio publiku jer je ponovno pružio jako atraktivan meč.

Glory nas je odlučio podsjetiti na najbolje trenutke te borbe, a svakako ih se isplati pogledati. Video se nalazi pri dnu teksta, a Badru Hariju ostaje nada da će se 8. listopada (deseti mjesec) bolje provesti s Alistairom Overeemom u Gloryjevom ringu. Što se Adegbuyija tiče, njega je naš Antonio Plazibat nokautirao u posljednjem nastupu, a u ring se vraća 20. kolovoza (osmi mjesec) protiv Jamala Ben Saddika.

Linker
24. travanj 2024 03:26