Regija

‘Terroru‘ izmaknula pobjeda za dlaku u jubilarnom 80. nastupu u karijeri

Ivica trušček vs. Marko Kisič

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Izgubio je podijeljenom sudačkom odlukom nakon tri runde

Austrijski borac stigao je do nove pobjede podjeljenom sudačkom odlukom. Nakon zanimljive tri runde bio je bolji od našeg ‘Terrora‘ koji ipak nije uspio doći do pobjede u svojem 80. nastupu u karijeri.

Marko Kisič je već u prvoj rundi pokazao zašto je toliko opasan i zašto je gotovo sve svoje pobjede završavao prekidima. Uzeo je Ivici leđa, no ‘Terror‘ se brzo izvukao. Borci su izmjenjivali pojedinačne kickove i udarce, ali što je runda bila bliže kraju to se povećala pasivnost boraca. Veliki je tu respekt bio s obje strane. Dojam je kako je austrijski borac ipak uzeo prvu rundu.

U drugoj rundi borci su ponovno bili dosta rezervirani. Ivica je upisao rušenje, no sudac je ubrzo podigao borce. Ivica je zadobio posjekotinu na glavi, no ipak bio dosta aktivniji te vjerojatno uzeo ovu rundu.

U trećoj rundi Kisič je imao solidan pokušaj gušenja, no Trušček se i ovaj put iskusno izvukao. Dobro je Trušček pogađao te ostavio bolji dojam na kraju borbe koja je na koncu otišla do sudačke odluke.

Ivica je istinski veteran hrvatskog MMA sporta i jedna od najrespektabilnijih osoba u borilačkom sportu općenito, borac koji nikada nije birao protivnike i koji bi bez imalo respekta dolazio na domaće terene od protivnika, pa makar to bilo i u zemljama poput Rusije.

‘Terror‘ je prije ove borbe bio u mješovitom nizu; nakon uzastopne tri pobjede koje je upisao unutar FNC promocije protiv Vase Bakočevića, Kuittyja Begaja i Aleksandra Jankovića, uslijedila su dva poraza protiv Jungwirtha i Save Lazića. Na pobjedničke staze vratio se ponovno krajem prošle godine protiv Tončija Peruška, a sada je...

Marko Kisič je austrijski MMA borac koji se bori već sedam godina, a jedan od protivnika mu je bio i jedan od najjačih UFC imena današnjice, Khamzat Chimaev. U dosadašnjoj karijeri Kisič je upisao osam pobjeda i tri poraza, a sada je u nizu od tri uzastopne pobjede. Koliko je atraktivan borac govori i sama činjenica da je od osam pobjeda samo jednom došao do sudačke odluke.

Linker
11. travanj 2024 08:15