Regija

Toni Filipi pobijedio Džemala Bošnjaka u prvom kolu Europskih igara u Minsku

Toni Filipi uspješno je prošao prvu prepreku na Europskim igrama u Minsku. U meču prvog kola kategorija do 91 kilograma, savladao je iskusnog Džemala Bošnjaka iz BiH podijeljenom odlukom sudaca.

Jedan od najboljih hrvatskih mladih boraca nije imao niti blizu lak posao protiv iskusnog predstavnika nama susjedne države. Džemal Bošnjak taktički se odlično pripremio i u početku meča Filipiju je stvarao problema svojim kretanjem. Trebalo je neko vrijeme da hrvatski predstavnik uhvati ritam, no srećom ga je uhvatio u pravom vrijeme da bi preuzeo kontrolu nad mečem.

Na kraju je tri od pet sudaca presudilo ovaj meč u korist Filipija, koji nastavlja svoj put na ovim igrama. Najavio je borbu za medalju, no svjestan je kako mora ići korak po korak.

„Očekivano težak meč. Bošnjak je pokazao da je jako nezgodan i odličan boksač. Stvarno me iscrpio meč i put do pobjede bio je jako težak. Istina je i ta da su prvi mečevi na velikim natjecanjima uvijek najteži, ovaj je definitivno bio takav. Sretan sam i idemo dalje“, izjavio je Toni nakon pobjede za HRT Radio Zadar.

Ovom pobjedom Filipi se plasirao u osminu finala, gdje će čeka meč protiv Anthonya Brownea iz Irske. Meč će se održati u nedjelju. Raspored i ždrijeb turnira do 91 kilogram možete vidjeti ispod teksta (izvor: Wikipedia)

Linker
02. listopad 2023 15:09