Regija

Gabrijel Veočić u teškom meču ‘ukrotio‘ agresivnog Bugarina i prošao dalje!

Gabrijel Veočić

 Arena Fight
Pokazao je sve čari boksačkog umijeća

Nimalo lak posao nije imao Gabrijel Veočić u prvom kolu Europskih igara. Bugarin Kristijan Nikolov doslovno je činio sve kako bi došao do pobjede; udarao u potiljak, srljao naprijed, gurao našeg boksača, ali nije pokazao ono ključno, a to je kvaliteta. Veočić se sjajno kretao, kontrirao Bugarina kad god je imao priliku, pa je tako u bradu Nikolova sjelo nekoliko preciznih aperkata iz kontre, no Bugarin kao da je otporan na udarce.

Veočić je prisebnost i koncentraciju držao do samoga kraja, a iako je dojam bio da je bio bolji kroz sve tri runde, odluka sudaca je ipak bila podijeljena; srećom u korist našeg boksača. Ovom pobjedom se pridružio Sari Beram i Marku Čaliću koji su također prošli u idući krug natjecanja. Gabrijelu za plasman na Olimpijske igre treba barem brončana medalja, dok Čaliću i Milunu treba zlato.

Prije nešto više od mjesec dana Gabrijel je nastupio na Svjetskom boksačkom prvenstvu u Uzbekistanu, gdje je zaustavljen u četvrtfinalu nakon što je u prvoj rundu naletio na udarac poslije kojeg više nije mogao nastaviti borbu. To mu je bilo drugo zaredom četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu, jer podsjetimo se, 2021. godine je također ispao u četvrtfinalu.

Gabrijelu je tek 21 godina, a već je napravio nevjerojatne rezultate u boksu za hrvatsku reprezentaciju. Europski prvak postao je prošle godine, a uz to je osvojio još tri europske medalje, te je 13 puta bio državni prvak.

Linker
29. travanj 2024 09:08