Regija

Trojica regionalnih boraca danas nastupaju na velikim eventima: Saznajte kako pogledati njihove mečeve

Ahmed Vila (lijevo), Filip Marić (gore desno) i Karlo Caput (dolje desno)

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma), Instagram (karlo Caput, Filip Marić)
Ahmed Vila, Karlo Caput i Filip Marić danas će biti na teškim ispitima

Osim udarnih borilačkih eventa koji nas čekaju večeras i u ranim nedjeljnim satima, bitno je izdvojiti i nastupe nekoliko poznatih regionalnih boraca.

Krenimo s Ahmedom Vilom (10-4-1). 27-godišnji bosanskohercegovački borac perolake kategorije danas nastupa na pravom spektaklu. Vilu čeka nastup na Oktagon 43 eventu, a ponajbolja europska organizacija pripremila je veliki event u Pragu. Patrik Kincl i Karlos Vemola bore se u glavnoj borbi večeri, dok će Vila nastupiti u meču koji je drugi po redu na ‘‘fight cardu‘‘.

Ahmed će se boriti s Norvežaninom Kimbom Thinghaugenom (10-6-0). Vila se prvotno trebao boriti protiv Jakuba Tichote, ali čelnici Oktagona prošli mjesec su ponudili Tichoti priliku da se bori za titulu privremenog prvaka i mladi češki borac je prihvatio, ali taj meč je izgubio. Ahmedu Vili taj meč ponuđen je prije nego Tichoti, ali Vila je odbio meč za ‘‘interim‘‘ titulu, jer ne želi na ‘‘short notice‘‘ uskakati u tako važan meč.

‘‘Title shot‘‘ bi trebao dobiti ukoliko večeras dođe do pobjede. Kimbo Thinghaugen nije rangiran borac u Oktagonovoj perolakoj kategoriji, ali Vila iza sebe već ima dvije pobjede u Oktagonu i zauzima treće mjesto u poretku izazivača. U razgovoru koji je prije nekoliko dana odradio za Fight Site, Ahmed nam je otkrio kako su mu čelnici Oktagona najavili da ga čeka ‘‘title shot‘‘ u slučaju pobjede.

Kimbo Thinghaugen nije borac s pretjerano impresivnim ‘‘scoreom‘‘, ali u meč ulazi nakon tri uzastopne pobjede i čini se da napreduje iz meča u meč. Vila ga ne smije podcijeniti i u ovom meču može izgubiti puno više nego Thinghaugen. Pritisak je osjetno veći na leđima Ahmeda Vile, ali ne sumnjamo da će Vila pokazati sve što zna te da će doći do treće pobjede u trećem nastupu pod okriljem Oktagona.

Oktagon 43 event prvotno je najavljen od 20:00h, ali prema najnovijim informacijama, event započinje od 18.00h. Vila i Thinghaugen bore se u drugom meču večeri. Dakle, između 18:30h i 19:00h možete očekivati ovaj meč. Event možete pogledati kupnjom PPV-a u iznosu od 13,99 eura, a prijenos je najavljen i na DAZN platformi.

Osim Ahmeda Vile, danas nas čekaju nastupi i dvojice hrvatskih boraca. Karlo Caput (9-3-0) i Filip Marić (1-0-0) borit će se na UAE Warriors 42 eventu koji se održava u Abu Dhabiju.

Mladi Vinkovčanin Filip Marić svoj MMA debi odradio je u trećem mjesecu ove godine, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio je talentiranog Frana Luku Đurića. Ime Filipa Marića itekako je poznato na regionalnoj ‘‘grappling‘‘ sceni, a danas od 16:00h čeka ga meč protiv ruskog borca Ullubiya Amirzhanova. Radi se o momku koji će protiv Marića odraditi MMA debi.

Iskusni Karlo Caput također je dio ovog eventa, a Dubrovčanin će se boriti protiv Attile Korkmaza, borca koji nastupa pod njemačkom zastavom. Iza Korkmaza je 12 pobjeda i sedam poraza u profesionalnoj karijeri, a kroz karijeru je nastupao u Bellatoru, ACB-u, ACA-i itd.

Caputa smo posljednji put gledali na istom eventu na kojem je nastupio i Filip Marić. Karlo je ‘‘submissionom‘‘ nakon samo 13 sekundi porazio Zorana Srećkovića na Golden Fight 2 eventu i danas će pokušati doći do druge uzastopne pobjede.

Kao što smo naveli, event započinje od 16:00h. Marić otvara priredbu, dok je Caputov meč deveti po redu na programu ovog eventa. Prijenos priredbe možete pogledati putem UFC Fight Passa.

Puno uspjeha želimo svim regionalnim borcima u nastupima koji ih danas čekaju.

Linker
19. travanj 2024 22:51