Regija

Ukleta prva runda! Daniel Bažant ostao bez pojasa, Barton slavio prekidom

Daniel Bažant

 Screenshot (youtube, Fnc)
Još jedan šok za naše borce

Još jedan Hrvat večeras je upisao poraz nokautom u prvoj rundi. Nakon Pejića i Vrtačića istu sudbinu doživio je i Daniel Bažant. Borbu je bolje započeo Englez nametnuvši svoj visoki tempo borbe koji je rezultirao rušenjem Bažanta u parter, a nakon tri minute borbe precizno je pogodio našeg borca i preoteo mu pojas.

Bagi je u MMA počecima imao jako dobru boksačku bazu pošto je bio i u juniorskoj reprezentaciji, tako da mu nije bio problem pohvatati osnove MMA sporta i ubrzo nakon se početi natjecati. Trenirao je kod Zelga koji je prepoznao njegove kvalitete i ubrzo mu dogovorio prvi amaterski MMA meč. Bažant je u tome meču iskusio "vatreno krštenje", a nakon toga je zaredao tri uzastopne pobjede u amaterskom natjecanju. Odmah nakon toga započeo je i profesionalnu karijeru u kojoj je do ovog meča imao skor 7-4, a osvojio je i Armagedon turnir pretprošle godine.

Daniel je pobjedom protiv Ronyja Bezerra postao prvim FNC prvakom u povijesti organizacije. Pojas je obranio protiv Lurija Alcantare, a danas ga nažalost nije uspio obraniti protiv Jordana Bartona.

Jordan Barton je engleski MMA borac koji je do ove borbe imao sličan niz kao i naš Daniel; u 10 nastupa upisao je sedam pobjeda i tri poraza. Pokazao se kao bolji borac večeras i zasluženo će otići kući s FNC pojasom u ruci.

Linker
11. travanj 2024 12:26