Regija

Umirovio se Igor Pokrajac: 'Koliko god teško bilo priznati, svjestan sam svega...'

Igor Pokrajac
 Ronald Gorsic / CROPIX
Točno dva dana nakon nastupa u Poljskoj, hrvatski MMA veteran odlučio se povući u zasluženu mirovinu

Jedan od najpoznatijih hrvatskih boraca i istinski veteran MMA sporta, Igor Pokrajac, u ponedjeljak je preko društvenih mreža objavio kraj karijere.

Nakon točno 45 profesionalnih mečeva i s 41 godinom na leđima, popularni 'The Duke' odlučio je kako je došlo vrijeme za jednu od najtežih odluka. U objavi velike vijesti Igor je iskreno priznao da se radi o odluci koju već duže vrijeme odgađa, no da je ona sada pala jer je svjestan toga da više "u sebi nema ono što mu je potrebno da se natječe na razini na koju je navikao".

Igorovu poruku prenosimo vam u cijelosti:

"Neizbježnom je došlo vrijeme. Natjecao sam se u ovom sportu preko 20 godina i uživao sam u svakoj minuti. Sada sam jednostavno izgubio ono što je potrebno da bih se natjecao na razini na koju sam navikao. Nema potrebe da idem u nešto što ne ide. Koliko god bilo teško priznati, svjestan sam svega. Duke se sada povlači, a to je nešto što sam dugo odgađao i što je bilo neizbježno. Sudjelovao sam u ovom sjajnom sportu jer sam ga volio, ali sada sam jednostavno izgubio ono što je potrebno da uživam u tome kao i vi dok to gledate. Hvala svim mojim fanovima, organizacijama i suparnicima na ovom sjajnom putovanju. Duke out", napisao je Pokrajac na Facebooku.

Pokrajac je, spomenimo, hrvatski rekorder kada pričamo o nastupima u UFC-u. Iza Igora je čak 13 borbi u najjačoj svjetskoj MMA promociji, a tijekom karijere u slavnom Octagonu upisao je i nekoliko vrijednih pobjeda među kojima su posebno odjeknule one nad Krzysztofom Soszynskim i Fabiom Maldonadom, a zapažen je bio i njegov trijumf nad bivšim WEC prvakom Jamesom Irvinom.

'The Duke' je posljednji put za UFC nastupio 2016. godine u jednoj odličnoj borbi s danas jednim od najboljih poluteškaša svijeta - Janom Blachowiczem. Pokrajac i slavni poljski borac obračunali su se tada pred punim tribinama zagrebačke Arene, a pobjeda je u konačnici pripala Blachowiczu zahvaljujući kontroli koju je ostvario u zadnjoj i, kako se pokazalo, presudnoj rundi.

Pokrajac je nakon tog susreta odradio dva meča pod okriljem Serbian Battle Championshipa. U oba mu je navrata protivnik bio Maiquel Falcao. Brazilskom veteranu pripao je njihov prvi susret iz svibnja 2019., no Igor mu se osvetio već u prosincu iste godine kada je ujedno i tom pobjedom postao SBC-ov prvak u poluteškoj kategoriji.

Posljednji meč u karijeri ovaj je član zagrebačkog American Top Teama imao 13. lipnja na FEN 28 priredbi u Lublinu, a tamo ga je prekidom u prvoj rundi svladao bivši KSW-ov izazivač u teškoj kategoriji - Michal Kita.

Pokrajac je profesionalnu karijeru započeo davne 2003. godine, nastupao je diljem svijeta, a u mirovinu se povukao s omjerom koji broji 29 pobjeda, 15 poraza i jedan 'no contest'.

Linker
19. travanj 2024 00:53