Regija

Upoznajte mlade hrvatske i srpske borce koji će odmjeriti snage u ‘Fight of Nations‘ reality showu

Fight of Nations

 VOYO
Timove će predvoditi Filip Pejić i Vaso Bakočević, a pobjednika čeka profesionalni ugovor s FNC promocijom

Kako izgleda njihov život izvan kaveza i dvorane, kakve su njihove životne priče, motivacija, snovi, emotivni odnosi s najbližima, što ih pokreće i kako reagiraju na pobjede i poraze? "Fight of Nations: Put do pobjede" prati put osam mladih boraca, budućih nada MMA sporta. A osim što će dijeliti borilački kavez i istu želju za pobjedom, dijelit će i živote!

U vili je sve spremno za prva vaganja i borbe, hrvatski i srpski timovi pod vodstvom Filipa Pejića i Vase Bakočevića jedva čekaju da natjecanje počne! Pred mladićima je veliki izazov jer došao je trenutak kada će morati pokazati koliko su dobri u sportu koji toliko vole, u kojem se svašta može dogoditi, koji im može pružiti mnogo, ali i u kojem mali posrtaj, nespremnost ili ozljeda oduzima nagradu za sav uloženi trud. Podsjetimo, bolji tim osvaja novčanu nagradu, a dvojica najboljih boraca vrijedne ugovore i međusobni dvoboj na FNC-u 19, koji će se održati 7. rujna u Puli. Tada će se prvi put u karijeri boriti i njihovi mentori Pejić i Bakočević!

Hrvatski tim

Hrvatski tim čine 22-godišnji Erik Pletikos, član Trojan Free Fighters kluba iz Pule, koji je u profesionalnoj karijeri MMA borca upisao tri pobjede i nijedan poraz. Pobjede upisuje 2023. na FNC-u 9, kada je svladao sunarodnjaka Ermina Salija i Srbina Nikolu Pavlovića na Golden Fight 3, te ove godine Gruzijca Iliju Nozadzea. Jedan od najpričljivijih natjecatelja u showu, Erik je zaljubljenik u brze automobile i motocikle. Baka mu je najveća podrška u MMA karijeri, koja mu pomaže da kontrolira svoju težinu u lakoj kategoriji, u kojoj i nastupa. Erik Pletikos već se borio s jednim članom srpskog tima, Borisom Stanićem,te nestrpljivo iščekuje revanš!

Drugi član tima koji predvodi Pejić je 19-godišnji Zagrepčanin Fran Luka Đurić, koji je već odradio šest borbi u profesionalnom MMA-u. Četiri pobjede i dva poraza Đurićev je trenutni omjer, s tim da u posljednja dva nastupa bilježi dvije pobjede na FNC-u 12 protiv Srbina Mateja Simića te na FNC-u 13 protiv Srbina Borisa Stanića. Đurić je sve žrtvovao za sport kojim se bavi. Ne samo zbog toga što je MMA vrlo izazovan, već i zato što ima bubrežni poremećaj zbog kojeg ne smije dehidrirati. No Đurić je svoje stanje prihvatio kao dio života i sporta te je spreman na osnovi iskustva iza sebe otići do samog kraja natjecanja. Uz cjelodnevne treninge MMA-a, hrvanja i vježbanja u teretani, Luka se opušta trčanjem i slušanjem rap-glazbe, štoviše, njegov brat je reper!

Treći član hrvatskog tima je 21-godišnji rođeni Splićanin Marko Ančić, koji živi u Zagrebu i trenira u American Top Teamu. Još nije ušao u profesionalne vode te ako pobijedi FON-u, nastup pobjednika u Puli, 7. rujna bila bi mu prva borba u profesionalnom MMA-u. Marko se voli baviti sportom od malih nogu, a roditelji mu daju snagu i potporu da mu jednoga dana sport koji toliko voli postane i zanimanje. Ančić je na dobrom putu da postane pravi MMA borac, a tome u korist govore rezultati među MMA amaterima. Ančić je do sada pobijedio sedam puta, jednom je izgubio, a u zadnja četiri meča nijednom! Nakon osvojenog turnira u grapplingu, Ančić se od 2023. bavi MMA-om, a posljednja ‘žrtva‘ bio mu je Crnogorac Aleksa Bijelović.

Četvrti član hrvatskog tima 21-godišnji je Petar Mujkanović, koji je ostavio nogomet da bi se posvetio borilačkom sportu. Petar ima ogromnu želju uspjeti u MMA-u i nada se da će mu ovaj zahtjevni sport, kojim se svim srcem želi baviti, omogućiti egzistenciju. Tek je zakoračio u MMA svijet; do sada je odradio jednu borbu, koju je i dobio na FNC-u 13: Pre-FightExclusive protiv Mateja Matoševića. Iako njegovoj obitelji nedostaje otac, Petar je brižni brat iz velike i vesele obitelji, velika podrška majci, trima mlađim sestrama i mlađem bratu. Prisna i skladna obitelj će mu, uz djevojku Leu, sigurno biti velika podrška.

Srpski tim

U srpskom timu, koji predvodi Bakočević, nalazi se 21-godišnji Boris Stanić, koji stiže iz Beograda. U MMA profesionalni sport ušao je 2023., zabilježio je dvije pobjede i poraz, i to od člana hrvatskog tima, Frana Luke Đurića. Bio je to poraz u njegovom zadnjem nastupu u travnju ove godine na FNC-u 13. Sada mu se pruža šansa za uzvrat na FON natjecanju. Stanić je polaznik trenerske škole u Beogradu za trenera kickboxinga, dok je njegov u ulaz u MMA bio zapravo slučajan, lokacijski uvjetovan otvorenjem kluba blizu njegovog doma. Stanić tvrdi da najbolje od sebe daje kada prava borba krene, kada zakorači u oktogon te je uvjeren da može doći do samoga kraja.

Drugi borac srpskog tima je 19-godišnji Stevan Đurđević, koji se MMA-om počeo baviti kako bi smršavio. U ‘Fightof Nations‘ natjecanje Đurđević dolazi iz Beograda, a najveću podršku pruža mu obitelj, ujak i djed zdušno navijajući za njega, ali naravno, i majka. Đurđević je odrastao bez oca, ali cilj mu je amaterski MMA omjer od dvije pobjede zamijeniti profesionalnim rezultatom u FNC-u u Puli. Uz MMA, Stevan obožava jahati konje, koje njegov djed drži na farmi.

Iz Novog Sada stiže treći član Bakočevićevog tima, student elektrotehnike, svestrani borac, koji se, osim u MMA-u, natječe i boksu te ima crni pojas u karateu.Vojo Katanović obožava osjećaj koji mu pruža navala adrenalina pa možda ne čudi da je svega dva mjeseca nakon što je odlučio prihvatiti se MMA-a, sudjelovao u prvoj borbi, a trenutni omjer pobjeda i poraza je 3-4. Katanović je neumoran borac, koji najaviše voli borbu s nogu. Najveću podršku daju mu roditelji bodreći ga iz gledališta. Vaganja za borbe Katanoviću neće predstavljati problem jer, kako tvrdi, jednom je izgubio osam kilograma u svega 24 sata.

Četvrti član tima Srbija stiže iz Beča, gdje pohađa srednju ekonomsku školu. MMA ga je privukao jer je u životu tražio izazov. Vrijedni Uroš Mitić član je BasicSportcluba, otkud stižu samo riječi hvale za discipliniranog borca. Uroš jednostavno uživa u svakom trenutku svake borbi u kavezu. Predstavio se obožavateljima na amaterskom dijelu FNC priredbe u Zagrebu, što je ujedno bila njegova posljednja borba u kavezu. U treningu i u formi, motivirani Uroš Mitić želi se dokazati Bakočeviću i potvrditi u showu da je spreman osvojiti titulu najboljeg borca u realityju. Do sada se natjecao u amaterskom MMA-u, u kojem ima šest nastupa; pet pobjeda i jedan poraz te munjevito korača prema profesionalnom MMA-u.

Podsjećamo, reality show "Fight Of Nations: Put do pobjede" kreće na streaming platoformi Voyo u subotu, 27. srpnja.

Linker
01. kolovoz 2024 18:44