Regija

Uroš Medić dobio je novog protivnika! Jonny Parsons otkazao je meč, a evo tko upada na njegovo mjesto

Uroš Medić

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/Newscom/Profimedia
Ponajbolji srpski borac vraća se u kavez ove subote

Već nekoliko vikenda zaredom svjedočili smo velikim borilačkim priredbama. Gledali smo UFC u Abu Dhabiju, zatim obračun Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, a potom su uslijedili UFC-ovi eventi u Brazilu i New Yorku. Ovaj vikend ne nudi tako velike spektakle, ali zanimljivosti neće nedostajati.

Glavna borba večeri na ovotjednom UFC-ovom eventu nudi obračun dvojice elitnih "grapplera" unutar srednje kategorije, a riječ je o srazu Brendana Allena i Paula Craiga, no jedan drugi meč mogao bi privući nešto veću pažnju regionalnih fanova.

Riječ je o novom nastupu ponajboljeg srpskog borca, Uroša Medića (9-1, UFC 3-1). Srpski "Doktor" vraća se u oktogon UFC-a prvi put nakon što je u sedmom mjesecu debitirao u velter kategoriji i odnio veliku pobjedu nad Matthewom Semelsbergerom. Ovog je vikenda trebao nastupiti protiv Jonnyja Parsonsa, ali planovi su se ponešto promijenili.

Naime, iz još nepoznatih razloga Amerikanac je otkazao meč te je Medić ostao bez protivnika, ali dobra je vijest da je ubrzo pronađena zamjena, a riječ je o UFC debitantu, Kazahstancu imena Myktybek Orolbai Uulu (11-1-1).

Ovaj borac posljednje tri borbe odradio je u LFA organizaciji, a od ovih 11 pobjeda čak 10 je prekidom (šest nokautom i četiri prisiljavanjem na predaju). Od možda poznatijih imena, 2021. godine slavio je protiv Peimana Haciyeva, borca koji je ove godine nastupio u glavnoj borbi večeri na finalu FNC Armagedona u Bugojnu kada je izgubio od Tariela Abbasova. U nizu je od šest pobjeda, a sada će samo nekoliko dana prije priredbe uskočiti u ovaj meč i pokušati pomrsiti račune Mediću. Vijest je prenio poznati MMA novinar Marcel Dorff, a kao prvi izvor navodi Kazahstančev tim.

Nadamo se da ova promjena protivnika nije poremetila Medića i da će pružiti nastup kakvog je i kalibra te odnijeti novu vrijednu pobjedu i razveseliti regionalni MMA puk. Sretno!

Linker
03. svibanj 2024 20:27