Regija

Uskoro započinje Europsko U-22 prvenstvo za boksače: Poznato je tko će predstavljati Hrvatsku u Poreču

Izbornik Kristijan Hodak (desno) s prvacima i boksačima BK Rijeke na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Zadru

 Hrvatski Boksački Savez
Izbornik Kristijan Hodak odabrao je devet državnih prvaka kao predstavnike naše reprezentacije

Idućeg tjedna započinje Europsko boksačko prvenstvo za U-22 seniore i seniorke. Smotra će se održati u Poreču, a izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak objavio je popis hrvatskih boksača koji će nas predstavljati na tom turniru.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za U-22 seniore proteklog vikenda u Zadru, bilo je kriterijsko za sastav reprezentacije. Devet državnih prvaka prijavio je Kristijan Hodak za EP u Poreču. Devet odabranih možete pročitati pri dnu ovog teksta, dok je Kristijan Hodak za Hrvatski boksački savez izjavio:

“Svi ti dečki svojim angažmanom i nastupom na Prvenstvu Hrvatske u Zadru pokazali su da zaslužuju mjesto na Europskom prvenstvu do 22 godine u Poreču. Neki su i više nego ugodno iznenadili onime što su pokazali na državnom prvenstvu i koliko su napredovali. Imamo vrlo kvalitetne dečke koji se mogu nositi s europskom konkurencijom i jedini minus im je, s izuzetkom već afirmiranog i dokazanog Gabrijela Veočića, nedostatak iskustva i broj jakih mečeva na međunarodnoj sceni. Ne sumnjam da će taj manjak iskustva nadoknaditi srčanošću i motiviranošću što brane hrvatske boje na Europskom prvenstvu u našoj zemlji. Uz malo sreće u ždrijebu, možemo vjerovati u lijepe vijesti iz Poreča. Nikome ne stvaramo pritisak, a normalno je da svi želimo najviše i nadamo se da naši mladići uđu u borbe za medalje.”

Prvenstvo u Poreču otvara se u subotu 12. ožujka, a trajat će di 24. ožujka. Očekuje se ukupno više od 500 sudionika iz četrdesetak europskih zemalja. Nadamo se što boljim rezultatima naših predstavnika i želimo im sreću.

Popis hrvatskih predstavnika na Europskom boksačkom U-22 prvenstvu:

(60kg) – Patrik Licul (BK Pula)

(63.5kg) – Deni Alagić (BK Metalac)

(67kg) – Alen Ahmetović (BK Nokaut)

(71kg) – Noa Ježek (BK Titan Gym)

(75kg) – Gabrijel Veočić (BK Brod)

(80kg) – Petar Leskur (BK Grom)

(86kg) – Marko Ramljak (BK Rijeka)

(92kg) – Jan Morović (BK Torcida)

(+ 92kg) – Josip Ćorić (BK Joker)

Linker
19. travanj 2024 17:19