Regija

Vaso Bakočević slavio u debiju za BKFC! Bacio Egipćanina u nokdaun, no jedan sudac je bodovao meč neriješeno

Vaso Bakočević

 Instagram (vaso Bakočević)
Solidan nastup u režiji Vae Bakočevića, no ni protivnik tu nije došao samo pasti

Večeras je Vaso Bakočević imao svoj debi u najjačoj svjetskoj promociji kada je u pitanju boks golim šakama, BKFC-u. BKFC 58 održao se u Sofiji, u Bugarskoj, a Vaso je nastupio u sunaslovnoj borbi večeri. Protivnik mu je bio Ramadan Noaman, borac sa solidnim iskustvom u MMA-u i kickboksu.

Odlučio se Vaso na zaokret u karijeri i za novi sport, a do sada se u boksu golim šakama snalazio odlično. U ovaj meč je ušao s tri pobjede u ovom brutalnom sportu, a bilo je to dovoljno za poziv BKFC-a. Iako je jučer Vaso pao na službenom vaganju, meč se ipak održao te je deset posto honorara morao predati protivniku.

U prvoj je rundi Vaso odmah krenuo agresivno, prednjim direktom je pogodio protivnika. Nooman je bio u defanzivi, Vaso je bio taj koji je diktirao tempo borbe. Izbjegavao je Vaso Noomanove udarce, a dosta često je i tražio klinč. Vaso je dosta nisko spuštao glavu, a značajniju štetu nitko nije primio u prvoj rundi.

Sličnu akciju gledali smo i u drugoj rundi. Vaso je tražio klinč, a nakon petnaestak sekundi bacio je Noomana u nokdaun. Nakon brojanja, Nooman je nasrtao na Vasu koji se spuštao vrlo nisko i tako onemogućio protivniku da ga pogodi. U ovoj rundi smo vidjeli nešto manje klinča, no Vaso je svejedno uzeo rundu.

Treća runda donijela je nešto agresivnijeg Noomana, no svejedno je teško pronalazio metu. Vaso je radio odličan posao eskivirajući njegove udarce, a u zadnjoj minuti je Vaso bacio poneku kombinaciju, no bez ozbiljnije ugroze protivnika.

Vaso je krenuo s pritiskom na protivnika i u pretposljednju rundu, no ovog puta se i Nooman probudio te je agresivno išao prema Vasi. Ni u ovoj rundi nije bilo značajne štete, jedino je krajem runde Vaso pogodio nekoliko čišćih udaraca.

Dosta agresivno je Vaso otvorio posljednju rundu, a obojica su pomalo oklijevali u prvoj minuti. Nooaman je tražio borbu, no nije uspijevao pogoditi Vasu. Vaso je tražio klinč, a dojam je kao da je ipak učinio više u ovom meču.

Pobjedu je odnio Vaso većinskom odlukom sudaca. Čestitke Vasi!

Linker
30. ožujak 2024 06:10