Regija

Vaso Bakočević sudačkom odlukom poražen u Rusiji, jednak ishod i za Jankovića

Alexey Makhno i Vaso Bakočević
 screenshot (YouTube)
Bez dobrih vijesti vratit će se Vaso Bakočević i Aleksandar Janković iz ruske prijestolnice

Unatoč hrabrom ulasku u borbu protiv borca koji dva puta nije uspio zadovoljiti dogovorene kilaže za njihov meč, Vaso Bakočević iz Moskve se vraća s porazom jednoglasnom sudačkom odlukom. Alexey Makhno, osim što je bio puno teži, bio je i spremniji od Crnogorca za borbu kakvu je danas trebalo odraditi. Nakon tri runde u kojima nije viđeno previše akcije, Rus je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, tri puta po 30-26.

Vaso je od početka bio prisiljen na defenzivnije kretanje, no cijelo vrijeme tražio je udarac kojim bi Makhna mogao ugroziti. Nekoliko puta je na njegove napade Makhno odgovarao zatvaranjem klinča, koji je kao snažniji borac uspješno kontrolirao. Prva runda tako je većinom protekla u izmjenivanju udaraca s distance i spomenutog klinča. Nije puno drugačije izgledala niti druga runda, osim što je Rus počeo pogađati bolje i konkretnije. Svoju bolju predstavu Rus je potvrdio u trećoj rundi, kad je borbu uspio odvesti na pod, a onda gotovo do isteka vremena kažnjavati Vasu, koji više nije imao odgovora. Nažalost po Crnogorca, on u ovoj borbi nije uspio ostvariti namjere s kojima je u nju ušao.

Svojevrsna utjeha za Bakočevića bit će svakako veći honorar nego što bi inače zaradio, budući da je zbog protivnikovih problema s kilogramima uprihodio i 50 posto njegovog planiranog honorara.

Ništa bolje od Vase nije prošao niti njegov timski kolega, Aleksandar Janković, od kojeg je bolji bio još jedan Rus, Oleg Kosinov. Također je do ishoda došlo sudačkom odlukom, u borbi koja je do svoje polovice protekla u izmjenama na nogama, a onda je Kosinov odlučio pokazati koliko je bolji u parteru. Nakon parteraške dominacije gotovo do kraja druge runde, u trećoj je ponovno viđen okršaj na nogama, no Kosinov je ukupno pružio puno više od Jankovića, kojem je nedostajalo odlučnosti.

Za obojicu je ovo bio prvi MMA nastup nakon prošlog ljeta i FNC 3 priredbe. Tamo je Bakočević izgubio od Ivice Truščeka, a Janković od Francisca Barria.

Linker
24. travanj 2024 13:33