Ostalo

Velika Rizinova teškaška zvijezda optužena za krijumčarenje droge

Jake Heun
 screenshot (YouTube, Rizin)
U velikih zakonskim problemima nalazi se popularni Rizinov borac Jake Heun

33-godišnji bivši član WSOF-a i PFL-a te u posljednje vrijeme Rizinova teškaška zvijezda, Jake Heun, mogao bi prisilno završiti svoju MMA karijeru i završiti s druge strane rešetaka. Naime, "Huggy Bear" se suočava s nekoliko teških optužnica u Australiji, gdje je prema optužnici napravio krivično djelo.

Prema članku koji je objavio Knockdown news, australske vlasti navode da je Heun uvozio metamfetamin u Australiju 2019. i 2020. godine. Heun je također optužen za uvoz metil alfa-fenil acetoacetatema, "dizajnerske preteče" koja se koristi u proizvodnji narkotika.

Navodno je Heun optužen za dvije točke krijumčarenja drogom, jednu za uvoz droge s namjerom prodaje, jednu za pokušaj posjedovanja droge s namjerom prodaje i jednu za pokušaj prevare carinika. 4. svibnja trebao bi odgovarati pred sudom u Melbourneu. Prema informacijama, ovo krivično djelo datira na rujan prošle godine.

Heun je dva puta pokušavao postati član UFC-a kroz Ultimate Fighter, no nije uspio. Na kraju je svoje mjesto pronašao u WSOF-u, tj. PFL-u, gdje je nastupio u prvoj sezoni. Unatoč dobrim nastupima u toj promociji, odlučio je sreću potražiti u Japanu. Potpisao je za Rizin te je tamo brzo postao zvijezda, zahvaljujući prije svega svom showman karakteru. U njihovom je ringu prvobitno poražen od Jirija Prochazke, da bi u posljednja tri nastupa bio uspješan. Posljednji od njih datira na prosinac 2019. godine, kad je prekidom savladao Satoshija Ishiija.

Gledajući na zakonske probleme, pitanje je kad bi Heun mogao dočekati svoju iduću borbu, no ništa nemamo pravo prejudicirati dok sud ne odradi svoj posao.

Čini se kako se potvrdilo ono što samom Heunu piše u opisu na njegovom Instagrama profilu, "loš u životu, dobar u borbi".

Linker
19. travanj 2024 09:45