Regija

Vaso protiv ‘Croate‘, ali prema posebnim pravilima? Forgač odgovorio: ‘Ako bi to tražili, ide nabadanje‘

Vaso Bakočević (lijevo) i Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio (desno)

 Screenshot (voyo.hr)
Jedan od FNC-ovih fanova pitao je Forgača što misli o novom uparivanju Francisca Barrija i Vase Bakočevića

FNC organizacija svoju priču započela je prije pet godina prvenstveno kao MMA organizacija. Kako su godine odmicale, tako smo pod okriljem FNC-a gledali mečeve i pod nekim drugim pravilima. Takozvani "Ultimate kickboks", odnosno kickboks unutar kaveza s malim MMA rukavicama jedan je od sportova koje FNC planira razvijati, a svjedočili smo i "bare knuckle" boksačkim mečevima, odnosno boksu bez rukavica.

Nije isključeno da će i neki od budućih FNC-ovih evenata nuditi boks bez rukavica, a netko od FNC-ovih fanova pitao je Dražena Forgača možemo li očekivati okršaj Vase Bakočevića i Francisca "Croate" Barrija, ali ne prema MMA pravilima, ne u boksu bez rukavica, nego u boksu s malim MMA rukavicama. Zanimljiva ideja od strane fana, ali Forgač nije pretjerano otvoren ka novom uparivanju Barrija i Vase.

"‘Croata‘ i Vaso udarili su temelje FNC organizacije. Oni su odavno u našem ‘Hall of Fameu‘ (‘Kući slavnih‘) i iskreno ne bih to tražio od njih, osim ako bi oni to tražili od mene. Onda dapače, ide nabadanje. Ali do tada bi ih rađe pozvao na roštilj.", poručio je "Forgy".

image

Forgač o Croati i Vasi

Screenshot (instagram, Dražen Forgač)

Podsjećamo, Barrio i Bakočević imali su jedno od najvećih rivalstava u dosadašnjoj povijesti FNC-a. Prvi meč odradili su još u devetom mjesecu 2021. godine na FNC-ovom eventu u Šibeniku. Vaso se ozlijedio na samom početku meča, "Croata" je iskoristio priliku i ugušio je Bakočevića nakon samo 60 sekundi borbe. Nešto više od dvije godine nakon tog meča, Barrio je došao na gostujući teren u Beograd i ponovno je gušenjem svladao Bakočevića. Rivalstvo je time vjerojatno završilo, ali fanovi očito i dalje žele gledati Vasu i Barrija unutar borilišta.

Linker
14. listopad 2024 14:40