Regija

Uroš Jurišić ozbiljno se priprema za nastup na FNC 20: Otputovao je u jednu od najboljih dvorana na svijetu!

Uroš Jurišić

 Screenshot (instagram, Team Uroš Jurišić)
31-godišnji slovenski velteraš želi se maksimalno dobro pripremiti za svoj povratnički MMA nastup

Jedan veliki povratak MMA-u dogodit će se na FNC 20 eventu koji će se održati 23. studenog (11. mjesec) u Areni Zagreb. Nakon nešto manje od pune četiri godine pauze kad su u pitanju MMA nastupi, vraća se Uroš Jurišić.

Nekoć vjerojatno najveći potencijal slovenskog MMA-a posljednji MMA nastup odradio je u krajem prvog mjeseca 2021. godine. Uroš je tada nastupio na KSW 58 eventu i upisao je prvi, zasad i jedini poraz u profesionalnoj karijeri. Bolji od njega te večeri bio je Shamil Musaev, trenutno jedan od najboljih svjetskih velteraša i ujedno borac koji je još uvijek neporažen (18-0-1).

Presudno je bilo hrvanje i grappling Shamila Musaeva, dok je Jurišić u tom meču dobar posao radio "kickovima", ali nedovoljno dobar da bi uzeo pobjedu. Nakon meča dogodile su se i one neslavne scene, odnosno tučnjava nakon proglašenja pobjednika.

Prava je šteta da je Jurišić nestao s MMA scene nakon tog meča. Početkom desetog mjeseca 2021. godine trebao se boriti protiv Lewisa Longa na Bellatorovom eventu, ali nastup je otkazao i uslijedio je period u kojem se Uroš mučio s ozljedama, bio je van natjecateljskog treninga, a jedno vrijeme kružila je priča kako Jurišić zbog problema s leđima neće više nastupati u MMA-u.

Borbama se vratio krajem 2023. godine pod okriljem Serbian Battle Championship organizacije, ali meč je odradio prema pravilima "bare knuckle" boksa, samo unutar kaveza. Jedan takav meč Jurišić je odradio i ranije ove godine, u FNC-u, a obje "bare knuckle" borbe Jurišić je dobio.

No, čini se kako je Uroš uspio sanirati ozljede koje su ga mučile i ipak će se vratiti svom matičnom sportu. Na FNC 20 eventu čeka ga opasni Stefan Negucić, a nakon što je prvak velter kategorije Nikola Joksović napustio organizaciju, mnogi vide Jurišića i Negucića kao glavne kandidate za pojas u velteru, uz vrlo opasnog Jovana Marjanovića.

Jurišiću bi pobjeda nad Negucićem mogla zapravo i omogućiti napad na pojas, a kako bi se što bolje pripremio za svoj povratnički MMA nastup, Jurišić je potegnuo sve do SAD-a, točnije do Floride. Sjajni slovenski borac za meč protiv Negucića pripremat će se u dvorani Kill Cliff FC. Radi se o jednoj od najpoznatijih i najboljih MMA dvorana na svijetu.

Unutar te dvorane vještine bruse borci poput Michaela Chandlera, Shavkata Rakhmonova, Jasona Jacksona, Impe Kasanganayja, Brendana Allena, Logana Storleyja, Aarona Jefferyja kao i Gilbert Burns kojeg je Jurišić jučer objavio na svom Instagram storyju.

image

Instagram story Uroša Jurišića

Screenshot (instagram, Uroš Jurišić)

Kamaru Usman nekoć je bio dio ove dvorane i još uvijek ju povremeno posjeti, a tu su nekoć na treninge dolazili i hrvatski borci poput Ante Delije i Roberta Soldića. Dvorana slavnog Henrija Hoofta odlično je mjesto za pripreme, posebno za borce velter kategorije i Jurišić očito ništa ne prepušta slučaju.

Nestrpljivo iščekujemo vidjeti u kakvom će se izdanju pojaviti 31-godišnji Slovenac na FNC-ovom spektaklu u Zagrebu.

Linker
22. listopad 2024 08:38