Regija

Veliki dan za hrvatski borilački sport! Erslan, Kujundžić, Plantić i Gorički u lovu su na titule

Mladen Kujundžić (gore lijevo), Bruno Knježević (dolje lijevo), Ivan Erslan (u sredini), Luka Plantić (gore desno), Arijan Gorički (dolje desno)

 Instagram (mladen Kujundžić); Bruno Knježević, Screenshot (youtube, Ksw), Facebook (luka Plantić); Arijan Gorički
Pregršt hrvatskih boraca danas nastupa u najvažnijim mečevima svojih dosadašnjih karijera

Fokus hrvatske nacije vjerojatno je uvelike usmjeren ka Katru i utakmici za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Vatreni će posljednji nastup na ovogodišnjem SP-u odraditi protiv ekipe protiv koje su i započeli turnir. Reprezentacija Maroka posljednja je prepreka našoj reprezentaciji na putu do medalje, a izborniku Zlatku Daliću, kapetanu Luki Modriću i ostatku družine želimo svu sreću u pohodu na još jedno veliko ostvarenje. Utakmica Hrvatske i Maroka na rasporedu je od 16:00h.

Nakon što utakmica završi, preporučamo vam da fokus svakako prebacite na borilačka uzbuđenja koja slijede večeras, jer čeka nas zbilja velik dan za hrvatski borilački sport. Brojni hrvatski borci večeras nastupaju, a u nastavku teksta izdvajamo vam najbitnije.

KSW 77: Erslan napada titulu prvaka u poluteškoj kategoriji

Ponajbolji hrvatski MMA borac Ivan Erslan (12-1-0) večeras nastupa u najbitnijem meču dosadašnje karijere. 31-godišnjak iz Obrovca borit će se protiv prvaka Ibragima Chuzhigaeva (16-5-0) za titulu u KSW-ovoj poluteškoj kategoriji.

Chuzhigaev je Čečen pod turskom zastavom, a titulu je osvojio u prvom mjesecu ove godine. Erslan se krajem 2020. godine već borio za pojas, ali Tomasz Narkun tada je bio bolji. Ivan je samopouzdanje vratio trima pobjedama zaredom, a sve tri upisao je nokautom u prvoj rundi. Neka se niz nastavi i neka Ivan zaključi godinu najvećom pobjedom u karijeri. Zaslužio je naplatiti svoj naporni rad kroz sve ove godine, ali puno će se pitati i Ibragima Chuzhigaeva koji ne predstavlja nimalo lak zadatak.

KSW 77 event starta od 19:00h, a Erslanova borba deveta je po redu. U kavezu ga možete očekivati oko 22:00h, ali tu informaciju nemojte previše doslovno shvatiti. Sve ovisi o tome koliko će prvih osam mečeva potrajati, kao i o tome koliko duge će biti pauze između mečeva. Pratite zbivanja na samom eventu i to vam je najsigurniji način da ne promašite početak Ivanovog meča.

Prijenos eventa dostupan je putem kswtv.com platforme, a cijena PPV-a iznosi 9,99 eura (cca 75 kn).

FEA Championship Full Drive: Mladen Kujundžić večeras nastupa u najvećem meču dosadašnje karijere

Pratitelji domaće borilačke scene itekako dobro znaju tko je i što je u svijetu kickboksa Mladen Kujundžić (27-11). 33-godišnji kickboksač iz Rijeke, sredinom 2016. godine zauzimao je 9. mjesto u svjetskom poretku teškaša prema Combat Pressu.

U njegovom rezimeu ističu se nokauti protiv boraca kao što su Frank Munoz i Andrei Stoica, ali ‘‘Dynamitea‘‘ večeras čeka meč koji je i sam nazvao ‘‘najvažnijim u dosadašnjoj karijeri‘‘.

Pod okriljem moldavske FEA Championship organizacije, Kujundžić će se boriti za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Alexandru Burduja (13-7-0) njegov je protivnik. Mladen se 2019. godine već borio protiv tog Moldavca i porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom nakon dodatne četvrte runde.

FEA Championship Full Drive event starta od od 16:00h. Mladen Kujundžić i Alexandru Burduja predvode event. Njihov meč možete očekivati oko 21:30h. Priredba se može pogledati putem feafights.tv platforme, a cijena PPV-a iznosi 8,99 američkih dolara (oko 65 kuna). Ukoliko se nalazite u Rijeci i okolici, borbu možete pogledati u lokalu Azura Rijeka.

Road to Glory 2: Luka Plantić i Arijan Gorički u lovu su na važne titule

Boksački sladokusci uživat će u boksačkoj priredbi koja se večeras održava u Solinu. Luka Plantić (3-0) predvodi event, a hrvatskog olimpijca s Igara u Tokiju čeka vrlo izazovan meč. Khoren Gevor (35-10-0) bit će njegov protivnik, a ulog je WBC-ova International Silver titula u supersrednjoj kategoriji (-76 kg).

Plantić je trenutno 42. boksač svijeta u toj kategoriji (Boxrec), dok je Gevort 54. 42-godišnji Armenac s njemačkom adresom puno je iskusniji boksač od Plantića i Luku čeka vjerojatno najteži meč u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Pobjedom bi došao do statusa izazivača za WBC International titulu koja je trenutno u vlasništvu Talijana Ivana Zucca (16-0).

U sklopu istog eventa za pojas će se boriti i Arijan Gorički (13-1-1). 25-godišnji Zagrepčanin pobjedom bi došao do IBO International titule u perolakoj kategoriji. Luis Millan (21-5-0) iz Venezuele bit će njegov protivnik.

Jako težak i zanimljiv meč čeka i brata Damira Plantića (5-0). Brat Luke Plantića boksat će protiv Gabriela Oluwaseguna Olanrewajua, 145. poluteškaša svijeta (Boxrec). 38-godišnji Nigerijac opasni je nokauter i devet od svojih deset pobjeda upisao je na taj način.

Osim braće Plantić i Goričkog, nastupe će upisati i poznati hrvatski boksači poput Tonija Filipija, Branimira Malenice itd. Priredba se održava u Gradskoj sportskoj dvorani Bilankuši u Solinu, a program započinje od 20:00h. Cijena ulaznice je 100 kuna (13,30 eura cca), a prijenos će biti dostupan i putem Arena Fight kanala.

‘‘Fight card‘‘ pogledajte OVDJE.

Memorijal Danijel Kalanj: Bruno Knježević na ispitu karijere protiv neporaženog njemačkog boksača

Da, vjerujemo da ste se načitali o borcima koji su danas na ‘‘ispitima karijere‘‘ i koje čeka ‘‘najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri‘‘, ali jednostavno je takva večer za mnoštvo naših boraca.

Jedan od njih je i Bruno Knježević, neporaženi hrvatski boksač supersrednje kategorije. 29-godišnji Bruno okupira 312. mjesto u svjetskom poretku supersrednje kategorije (ukupno je 1388 boksača u poretku Boxreca), a danas ima priliku napraviti ogroman iskorak u svjetskom poretku.

Njemački boksač Artur Reis (9-0) naći će na suprotnoj strani ringa u Sportskoj dvorani u Velikoj Gorici. Reis je 62. boksač svijeta prema Boxrecu, a Bruno bi pobjedom u ovoj borbi došao jako blizu plasmana unutar top 50. Reis je sedam od ukupno devet pobjeda upisao nokautom, a u desetom mjesecu ove godine nokautirao je Davidea Faracija (16-1-0 uoči borbe) već u prvoj rundi.

Reis je uistinu opasan boksač i Knježević će imati pravu provjeru svojih mogućnosti. Ivica Bačurin (33-14-1) također će boksati na priredbi u Velikoj Gorici, a Demir Gulamić (3-6-2) iz BiH tražit će iznenađenje u toj borbi.

Event se održava u Gradskoj Sportskoj Dvorani u Velikoj Gorici, a program počinje od 18:30h. Cijena ulaznice je 50 kuna (6,63 eura). Dodatne informacije o priredbi možete potražiti OVDJE.

image

Artur Reis i Bruno Knježević (desno)

Bruno Knježević

Što dodati za kraj, osim da želimo svu sreću svim hrvatskim borcima, ali i nogometašima. Neka 17.12.2022. ostane upisan kao jedan od uspješnijih dana u hrvatskom sportu, a vi, naši čitatelji, uživajte u ovako dobrom programu koji vas čeka posljednjeg vikenda uoči Božića.

Linker
11. travanj 2024 23:16