Regija

Veliko iznenađenje u kickboxing meču FNC-a 18! Stefan Dobrijević svladao puno iskusnijeg Miloša Janičića!

Stefan Dobrijević i gradonačelnik Banja Luke Stanivuković

 Screenshot/Voyo.hr
Banjalučka publika je bila na nogama u spektakularnoj završnici ovog meča

Na jučerašnjem službenom vaganju za nastup na današnjoj FNC 18 priredbi u banjalučkoj dvorani Borik došlo je do žestokog sukoba između crnogorskog borca, Miloša Janičića, i Ivana Đorđevića ‘‘Icka‘‘, trenera FNC-ove zvijezde Marka Bojkovića koji nastupa u glavnoj borbi večeri.

Janičić i Đorđević su si uputili mnoštvo psovki i uvreda, a preostalo nam je vidjeti kako će taj incident utjecati na njihov fokus uoči posljednjih priprema za ulazak u kavez.

Janičić, koji je samo tri dana ranije prihvatio ovaj meč, među najiskusnijima je na večerašnjoj priredbi i tražio je svoju 18. profesionalnu pobjedu u svojoj karijeri s tri poraza. Nasuprot njemu, s druge strane kaveza se našao domaći borac s najmanje iskustva, 19-godišnji Stefan Dobrijević kojem je ovo bio profesionalni debi i kojemu su čak dva protivnika otkazala nastup prije nego je Janičić pristao na ovaj ‘‘short notice‘‘.

Poseban je ovo meč bio na večerašnjoj priredbi, ne samo zbog navedenoga, već i zbog drugačijih pravila. Naime, radi se kickboxing meču s malim rukavicama koji je propisan na tri runde od tri minute.

U prvoj rundi je Janičić djelovao konkretnije u boksačkim tehnikama, a Dobrijević je pokušavao ugroziti Crnogorca udarcima nogama, posebice ‘‘question mark kickovima‘‘. Poprilično podjednaka prva runda bez ozbiljnije prijetnje s obje strane.

U drugoj rundi smo vidjeli da se i Dobrijević odlučio više koristiti boksačke tehnike, ali Janičić je pogađao ipak nešto čišće i preciznije udarce. Pred kraj runde Janičić je zadobio čvrst aperkat u lijevo oko i bilo je jasno da mu je taj udarac zasmetao.

U trećoj rundi smo gledali pravi spektakl! Oba borca su dala sve da dođu do pobjede. Beskompromisno su išli prema naprijed i tražili presudni udarac. Dobrijević je boksačkim serijama udaraca pronalazio rupe u Janičićevoj obrani, a Crnogorac je uputio nekoliko vrlo čvrstih udaraca koljenom.

Nakon tri runde akcije, sudci nisu imali lagan zadatak. Na kraju je podijeljenom odlukom slavio mladi Dobrijević protiv favoriziranog i iskusnijeg Janičića.

Ovo je bilo prvi puta da FNC organizira kickboxing meč s malim rukavicama, a sudeći po viđenom, ovo vjerojatno neće biti zadnji put da gledamo borbu u ovakvom formatu.

Linker
05. rujan 2024 15:03