Regija

Započeo je FNC 18! Sjajno otvaranje priredbe Nikole Đurđeva, slavio prekidom u prvoj rundi

FNC 18

 Screenshot/Voyo.hr
Preliminarni dio priredbe donio nam je zanimljiv meč na bodove i dominantnu izvedbu srpskog borca

Započeo je FNC 18! Priredba se održava u Banjoj Luci, u sportskoj dvorani Borik. Preliminarni dio se sastoji od dvije borbe, prva je bila između bosansko-hercegovačkog borca koji trenira u zagrebačkom American Top Teamu, Frane Brnade i borca iz Moldavije, Nicolaeja Gisca. U drugoj preliminarnoj borbi smo gledali Nikolu Đurđeva iz Srbije kako se sukobio s britanskim predstavnikom, Pavom Sahotom.

Frano Brnada vs Nicolae Gisca

U prvoj rundi smo gledali mnoštvo hrvačkih i grappling izmjena. Gisca je rano uspješno izveo rušenje, a zatim je Brnada u parteru pokušao izvesti rijetku ‘‘submission‘‘ tehniku gušenja - ‘‘buggy choke‘‘ - pokušaj gušenja iz nedominantne pozicije. Uspio se nakon toga Brnada vratiti na noge, ali ubrzo ga Moldavac vraća natrag u parter. Iako je većinu runde kontrolirao, nije uspio u nijednom trenutku ozbiljno ugroziti člana ATT-a. Prva runda je bila fizički vrlo zahtjevna i odlazi u korist Gisce.

U drugoj rundi smo vidjeli kako je Gisca značajno usporio i kako teže diše, a Brnada je uspješno branio Moldavčeve pokušaje rušenja. Gledali smo više udaračkih izmjena gdje je Brnada svakako bio precizniji i čvršći. Druga runda odlazi u korist domaćeg borca.

U trećoj rundi Gisca je silovito krenuo naprijed pokušavajući ponovno doći do rušenja, ali Brnada je nastavio s uspješnim hrvačkim obranama. Vidjeli smo sličnu rundu kao i prošlu, mirnim pristupom Brnada je odveo ovu borbu do završnog zvona i zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Ispričao se publici što nije agresivnije tražio prekid, ali pošto je nedavno pretrpio ozljedu ramena koja još nije zacijelila, vjerujemo da mu nitko neće zamjeriti. Ovo mu je druga profesionalna pobjeda u karijeri.

Nikola Đurđev vs Pav Sahota

U prvoj rundi Đurđev vrlo brzo dolazi do rušenja uz žicu. Skoro dvije minute je kontrolirao Sahotu u polugardu prije nego što je prešao u ‘‘full mount‘‘ i zatim vrlo brzo napravio odličnu tranziciju na leđa svog suparnika. Branio se Britanac jedno vrijeme od pokušaja gušenja, ali srpski borac je bio uporan kombinirajući napade s ‘‘ground-and-pound‘‘ udarcima. Uspio je zatim zavući ruku pod bradu i Sahota tapka zbog gušenja s leđa (RNC). Ovo je prvi puta da je britanski borac bio prisiljen na predaju u svojoj karijeri, a Đurđev je ovim odličnim taktičkim pristupom uspio doći do svoje pete profesionalne pobjede.

Odličan početak priredbe!

Linker
18. kolovoz 2024 02:59