Regija

Vi ste izabrali: Ante Delija najbolji je hrvatski borac u 2022. godini!

Ante Delija

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
32-godišnji Dubrovčanin osvojio je preko 40 posto vaših glasova

Od prvog dana 2023. godine pa do petka (6. siječnja) u 23:59h, imali ste priliku ostaviti glas u našoj anketi za najboljeg hrvatskog borca/borkinju u protekloj 2022. godini.

Ukupno šest kandidata bilo je ponuđeno u anketi. Lena Stojković kao svjetska i europska prvakinja u taekwondou, Barbara Matić kao svjetska prvakinja u judu, Antonio Plazibat kao prvorangirani Gloryjev izazivač u teškoj kategoriji činili su prvu polovicu izbora. Alen Babić, nositelj WBC Silver pojasa u bridger kategoriji, Filip Hrgović kao obvezni IBF-ov izazivač za svjetsku titulu u teškoj kategoriji predstavljali su boksače, a jedini MMA predstavnik na listi bio je Ante Delija.

Dubrovčanin je svoje mjesto na listi zaslužio osvajanjem PFL-ova turnira u teškoj kategoriji, a do nagrade od milijun američkih dolara došao je upisavši četiri pobjede u jednako toliko nastupa.

Anketa je zatvorena, glasovi su prebrojani, a prema vašem izboru, hrvatski borac godine je upravo Ante Delija! 44 posto vaših glasova u anketi otišlo je upravo Anti Deliji, a jedino mu je Antonio Plazibat donekle parirao s osvojenih 31 posto glasova. Treće mjesto pripalo je Alenu Babiću koji je s 9 posto glasova ostao daleko iza Delije i Plazibata.

Deliju kao najboljeg birali smo i mi u našoj redakciji, a čitatelji su samo potvrdili naš dobar. Ante Delija u startu je i bio jedan od glavnih favorita. Kao što smo već naveli, četiri MMA pobjede u jednoj kalendarskoj godini, od čega su tri došle prekidom, itekako su snažan argument za postati hrvatskim borcem godine u izboru Fight Sitea. Osvajanje PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji najveći je uspjeh u dosadašnjoj karijeri 32-godišnjeg borca iz Dubrovnika, a ne sumnjamo da slijede još veća ostvarenja.

image

Rezultati naše ankete

Fight Site

Inače, ovo je bila druga godina u kojoj smo organizirali ovakav izbor. Pobjednik u našem prvom izboru, onom za 2021. godinu, bio je Roberto Soldić koji s osvojenih 48 posto glasova. Antonio Plazibat i prošle godine završio je drugoplasiran (25 posto), a Gabrijel Veočić bio je treći sa 16 posto glasova.

Soldić ove godine nije bio uvršten u našu anketu, jer je tijekom 2022. godine samo jednom kročio u kavez, a nakon njegov meč protiv Murada Ramazanova završio je ‘‘no contestom‘‘ nakon samo tri minute borbe. Ramazanov je Soldića pogodio nedozvoljenim udarcem koljenom u međunožje i Roberto nije mogao nastaviti s borbom.

Vjerujemo da Soldića čeka velika 2023. godina i povratak u konkurenciju za najboljeg hrvatskog borca. Nadamo se da će i ostala imena s naše liste imati još bolje 2023. godine, kao da će im se i neka nova pridružiti.

Čestitke Anti Deliji, a sada se okrenimo ovoj kalendarskoj godini!

Hrvatski borci godine prema izboru Fight Site-ovih čitatelja:

2021. - Roberto Soldić

2022. - Ante Delija

Linker
18. lipanj 2024 10:03