Regija

Ante Delija ne prestaje redati priznanja: Hrvatski teškaš proglašen je MVP-jem PFL-ove prošle sezone!

Ante Delija

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sjajni hrvatski teškaš imao je veliku konkurenciju u izboru za najboljeg borca protekle sezone

Ranije ovog tjedna pisali smo vam o anketi koju smo sproveli na našem portalu. Naši čitatelji imali su priliku birati najboljeg hrvatskog borca/borkinju u protekloj 2022. godini, a hrvatski MMA borac Ante Delija je osvojio čak 44 posto vaših glasova i osvojio je prvo mjesto u anketi.

Iza njega ostalo je pet ostalih kandidata, a najbliži mu je bio Antonio Plazibat s 31 posto glasova. Svi ostali završili su s manje od 10 posto glasova. Nedugo poslije, Ante Delija došao je do još jednog priznanja.

Hrvatski teškaš proglašen je MVP-jem za PFL-ovu prošlu sezonu održanu tijekom 2022. godine. MVP (‘Most Valuable Player‘) u doslovnom prijevodu znači ‘‘Najvrjedniji igrač‘‘, a u ovom slučaju radi se o najboljem borcu u protekloj PFL-ovoj sezoni.

‘‘Čestitke Anti Deliji. On je PFL-ov MVP za 2022. godinu prema Socios.com-u‘‘, objava je PFL-a na društvenim mrežama.

Socios.com platforma je, odnosno mobilna aplikacija koja fanove približava timovima i organizacijama koje vole i prate, tako što im pruža mogućnost da glasaju u raznoraznim izborima i anketama. Radi se o jednom od PFL-ovih službenih partnera i naš Delija došao je do MVP nagrade u tom izboru.

Itekako je to i zaslužio! Četiri pobjede u jednako toliko nastupa, od čega su tri došle prekidom (nokautom). Tim učinkom Delija je došao do osvajanja PFL-ovog turnira u teškoj kategoriji i glavne nagrade u iznosu od jednog milijuna dolara.

Sezonu prije te, Delija je završio drugi i dvaput je gubio u toj sezoni. Uspio se Ante oporaviti od tih poraza i u 2022. godinu ušao je nevjerojatno fizički i mentalno pripremljen. Posebno impresivno djelovao je u polufinalu i finalu. Oba meča završio je nokautima u prvoj rundi, a njegov govor tijela u tim mečevima odavao je dojam kao da ništa osim njegove pobjede uopće nije opcija.

Renan Ferreira i Matheus Scheffel nisu imali šanse protiv takvog Delije, a nadamo se da ćemo još boljeg Deliju gledati ove sezone.

Inače, Ante je imao veliku konkurenciju u ovom izboru za najboljeg borca protekle sezone. Brendan Loughnane, pobjednik perolake kategorije također je upisao četiri pobjede u jednako toliko nastupa, ali tri su došle na bodove i Delija je ipak bio uvjerljiviji.

Rob Wilkinson zato je bio vrlo legitiman kandidat za osvajanje nagrade za MVP-ja. Australac je u sva četiri nastupa slavio prekidom i osvojio je turnir u poluteškoj kategoriji, a Larissa Pacheco također zaslužuje poštovanje za svoj rezultat u lakoj kategoriji među ženskom konkurenciji.

Pacheco je do finala došla s tri pobjede nokautom u prvoj rundi, a u finalu je šokirala svijet porazivši dotad neporaženu Kaylu Harrison. Jasno vam je kakvu je Delija konkurenciju imao, ali svejedno je proglašen najboljim borcem protekle sezone.

Što dodati, osim - svaka čast, majstore!

Linker
26. travanj 2024 07:43