Regija

(VIDEO) Alen Babić uoči meča s Rozanskim: ‘On ima nasilnički stil, ali to ne funkcionira protiv mene‘

Alen Babić (lijevo) i reporter Sky Sportsa (lijevo)

 Screenshot (youtube, Sky Sports)
Neporaženi hrvatski boksač odradio je kraći intervju za Sky Sports

Dva dana smo udaljeni od najvećeg meča u dosadašnjoj karijeri Alena Babića, ali i od ponajvećeg meča za hrvatski boks još od osamostaljenja Hrvatske.

Alen Babić u subotu navečer će pokušati osvojiti WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u ‘‘bridger‘‘ kategoriji, Hrvatska svjetskog prvaka nije imala od 2007. godine i Stipe Drviša koji je tada osvojio WBA svjetsku titulu u poluteškoj kategoriji. Babić je svjestan težine meča koji ga čeka, ali dolazi maksimalno spreman i fokusiran.

‘‘Spreman sam! Spreman sam pružiti ‘Savage‘ izdanje.‘‘ rekao je Babić za Sky Sports, a zatim je Babić otkrio što možemo očekivati od samog meča, točnije od protivnika Lukasza Rozanskog.

‘‘Slušajte, on ima nasilnički stil, a takav stil ne funkcionira protiv mene. Ja sam najveći nasilnik. Bit će jako zanimljivo, jer ovdje sam i na gostujućem terenu.‘‘

Boksačkim fanovima vrlo je interesantan Babićev ‘‘alter ego‘‘ pod imenom ‘‘Savage‘‘ (‘Divljak‘). Posebno u tome uživa britanska publika, a Babić je više puta objašnjavao kako se radi o alter egu koji uistinu postoji i da se ne radi o nekakvom pretvaranju. ‘‘Savage‘‘ ga jednostavno obuzme u nekim trenucima i tada nestaje osobnost Alena Babića, a na scenu stupa nemilosrdni divljak koji je spreman uništiti svakog tko mu se nađe na putu. Reportera Sky Sportsa zanimalo je kad će se pojaviti ‘‘Savage‘‘.

‘‘ ‘Savage‘ se može pojaviti u bilo koje doba. Jednostavno ga osjetim kad dolazi. To govorim već tri godine. ‘Savage‘ je u meni i plaši me. Nadam se da će doći na dan borbe, ali osjećam da je već sada tu. Jako želim boksati u ovom meču, jer smatram da sam tehnički puno bolji boksač od Rozanskog, ali ne mogu ništa reći. Kad se začuje zvono za početak, sve je moguće.‘‘, rekao je hrvatski boksač.

Alen Babić je inače i veliki fan ‘‘trash talka‘‘, odnosno voli verbalno podići tenzije i atmosferu uoči svojih mečeva. Svjestan je da se borba sama po sebi bolje prodaje ako se uključi i taj element u cijelu priču, ali Lukasz Rozanski nije boksač s kojim se može uspostaviti nekakav ‘‘trash talk‘‘. Alen smatra da ovaj put nema niti potrebe za ‘‘trash talkom‘‘.

‘‘Mi ne moramo niti pričati, on ne mora ništa reći. Ova borba prodat će se sama po sebi. Mi imamo oko 90 posto nokauta u našim mečevima. Obojica volimo ‘brawl‘ (otvorene razmjene) i borimo se za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka. ‘Savage‘ bi volio da bude malo i ‘trash talka‘, ali nije bitno hoće li biti.‘‘, pojasnio je Alen.

Uzbuđenje je sve veće, meč nam se bliži, a do meča nas očekuje još nastupa pred medijima, kao i službeno vaganje koje je na rasporedu sutra. Babić djeluje vrlo smireno, ali ne sumnjamo da će ‘‘Savage‘‘ jako brzo preuzeti inicijativu.

Linker
24. travanj 2024 20:07