Regija

(VIDEO) Sve je spremno za spektakl! ‘Savage‘ i Rozanski uspješno su odradili vaganje

Alen Babić (lijevo) i Lukasz Rozanski (desno)

 Screenshot (youtube, Sky Sports)
Ponajbolji hrvatski boksač sutra kreće u napad na svjetsku titulu

Sada je sve spremno za sutrašnji spektakl! Alen Babić i Lukasz Rozanski odradili su svoju posljednju dužnost prije nego sutra navečer kroče u ring i obračunaju se za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u ‘‘bridger‘‘ kategoriji.

Radi se o težinskoj kategoriji čiji je gornji prag na 225 ‘‘pounda‘‘ (102,06 kg), a ‘‘Savage‘‘ se očekivano pojavio podosta ispod gornje granice kategorije. Alenu je vaga pokazala 210,8 ‘‘lbs‘‘, odnosno 95,62 kilograma. Alen je u svom posljednjem meču protiv Adama Balskog težio 94,60 kilograma, a sada se pojavio neznatno teži.

Što se Lukasza Rozanskog tiče, on je kao i Babić nekoć nastupao u teškoj kategoriji, ali za razliku od Babića, Rozanski je u teškoj kategoriji znao težiti i preko 110 kilograma. Danas je na vaganju težio 100,79 kilograma (222,2 ‘lbs‘), ali nitko nije niti očekivao da će doći s manje kilograma od Babića.

Navikao je naš ‘‘Savage‘‘ na osjetno teže protivnike, a svejedno ih je rušio. U mečeve protiv Erica Moline i Davida Spilonta ulazio je s 20-ak kilograma manje, a Mark Bennett je na vaganju uoči meča protiv Babića bio teži za čak 28,5 kilograma. Biti lakši od protivnika nije ništa novo za Babića i ne treba nas to zabrinjavati. Alen ulazi prepun samopouzdanja u sutrašnji meč, a u kratkom osvrtu za Sky Sports, Alen je izjavio:

‘‘Najsretniji sam čovjek na svijetu. Ovo je sve što trebam i osjećam se nevjerojatno. Znam da imam sve što trebam da porazim Rozanskog već u prvoj rundi. Želim rani nokaut!‘‘, rekao je Babić.

Snimku vaganja i posljednjeg sučeljavanja možete pogledati u videu ispod teksta, a meč Babića i Rozanskog prenosit će se sutra na programu RTL Televizije s početkom od 22:30h. Babića i Rozanskog u ringu možete očekivati oko 23:30h.

Sretno ‘‘Savage‘‘!

Linker
26. travanj 2024 16:03