Regija

(VIDEO) Andrej Kedveš 2019. godine namučio je ponajboljeg kickboksača na svijetu: Pogledajte snimku meča

Enriko Kehl (lijevo) i Andrej Kedveš (desno)

 Screenshot (youtube, Mix Fight Championship)
Talentirani hrvatski kickboksač spreman je za svoj debi pod okriljem velikog Gloryja

Andrej Kedveš (18-4-0) danas od 18:30h otvorit će veliki Glory: Collision 5 event u Rotterdamu. Iako je hrvatski kickboksač ostvario mnoge zapažene rezultate u amaterskoj konkurenciji, a upisao je i čak 18 pobjeda u 22 profesionalna nastupa, još uvijek je relativno nepoznat široj javnosti.

26-godišnji Đakovčanin dvostruki je svjetski viceprvak u amaterskoj konkurenciji, a može se pohvaliti europskom titulom u disciplini K-1. Kedveša ipak tek danas čeka nastup na velikoj pozornici, pod okriljem vjerojatno najveće kickboksačke organizacije na svijetu.

To međutim ne znači da Andrej ne posjeduje iskustvo mečeva protiv elitnih boraca. Naime, Kedveš se 2019. godine na Mix Fight Championship 27 eventu u Njemačkoj borio protiv domaćeg borca Enrika Kehla (49-15-0 ‘score‘ uoči meča). Za one slabije upućene, Enriko Kehl jedan je od najboljih kickboksača na svijetu kad je u pitanju laka kategorija.

31-godišnji njemački kickboksač borio se pod okriljem Gloryja, ONE-a, Mix FC-a i ostalih jakih kickboksačkih organizacija, a tri tjedna prije meča protiv našeg Kedveša, Kehl je na ONE-ovom eventu u Kini nokautirao Armena Petrosyana.

Andrej Kedveš također je izgubio meč protiv Enrika Kehla, ali pružio je puno bolji otpor nego Petrosyan. Hrvatski kickboksač dobrano je namučio Kehla kroz sve tri runde, a posebno opasan bio je preko svojih ‘‘low kickova‘‘. Vidjelo se da je i Kehl na neki način iznenađen otporom i kvalitetom tada 23-godišnjeg Kedveša, ali ipak je uspio nadjačati našeg borca.

Kedveša je poraza uvelike koštala treća runda. Andrej je kažnjen oduzimanjem jednog boda jer je drugi puta u meču pogodio Kehla laktom, a nedugo poslije Kehl ga je poslao u nokdaun. Njemački kickboksač pogodio je Kedveša koljenom u tijelo (u jetru) i bilo je to jedino brojanje na cijelom meču. Andrej je borbu izgubio na bodove, ali nije mala stvar pružiti takav otpor kickboksaču poput Kehla. Kedveš je prošli mjesec u intervjuu za Fight Site dao svoj osvrt na taj meč.

‘‘Najpoznatiji borac s kojim sam dijelio ring svakako je Enriko Kehl, ali nažalost izgubio sam taj meč. No, s obzirom da sam ‘upao‘ u taj meč nešto više od 2 tjedna prije eventa, nakon pauze od gotovo 2 godine bez profi meča te uz promjenu težinske kategorije, realno je da moram biti zadovoljan tadašnjom izvedbom. Ipak, moram priznati da vjerujem da bih danas taj meč poprilično drukčije izgledao i da bih ja izašao kao pobjednik.‘‘

Koliko je taj Enriko Kehl dobar kickboksač, dovoljno govori pobjeda koju je upisao u sljedećem nastupu nakon pobjede nad Kedvešom. Kehl se tada vratio u ONE i borio se protiv Chingiza Allazova, po mnogima trenutno najboljeg kickboksača na svijetu. Odlične tri runde odradili su Allazov i Kehl, a podijeljenom sudačkom odlukom do pobjede je na kraju došao Enriko Kehl. Snimku tog meča možete pogledati OVDJE, a radi se o pravoj kickboksačkoj poslastici.

31-godišnji njemački kickboksač nakon toga ipak upisuje dva poraza zaredom i prelazi pod okrilje Gloryja. Krajem prošlog mjeseca porazio je Guerrica Billeta i time si je priskrbio status sljedećeg izazivača za titulu u lakoj kategoriji. Ali vratimo se još malo na Kedveša.

Ne želimo vam prikazati samo njegov poraz uoči današnjeg nastupa. Andrej je tijekom karijere upisao i brojne velike pobjede, a prošle godine ostvario je nekoliko velikih pobjeda. Posebno impresivan bio je njegov nastup u devetom mjesecu prošle godine, na Mix FC-ovom turniru u Azerbajdžanu.

Bio je to turnir četvorice, a Kedveš je finale izborio porazivši Albanca Belmira Heshanija jednoglasnom odlukom sudaca. U finalu je Andrej bio još uvjerljiviji i prekidom nakon druge runde porazio je domaćeg borca Ruslana Nagieva. Snimke finalnog meča protiv Nagieva možete pogledati u videu ispod teksta.

Kedveša danas čeka Mareks Pelcis, britansko-latvijski kickboksač iza kojeg je 10 pobjeda i dva poraza. Pelcis kao i Kedveš danas debitira u Gloryju i sigurno dolazi sa željom da ostavi što bolji prvi dojam. Neće Andreju biti lako, ali nosio se Kedveš i s puno boljim kickboksačima, pa stoga ne sumnjamo u njegovu pobjedu.

Prijenos Kedvešovog meča bit će dostupan na Gloryjevom YouTube kanalu, a klikom na LINK možete pristupiti prijenosu.

Linker
29. travanj 2024 01:47